V etapi za ubežnike do sprememb na vrhu

V etapi za ubežnike do sprememb na vrhu
29.08.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

Simon Clarke je junak pete etape na dirki po Španiji. Rudy Molard je prevzel rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. To je bil dan za pobege.

Granada je gostila start pete etape na dirki po Španiji, Roquetas de Mar pa cilj razgibane, 189 kilometrov dolge preizkušnje. Etapa je bila primerna za ubežnike in do uspešnega pobega je tudi prišlo. Po 162 kilometrih dirkanja so kolesarji premagali tudi vzpon druge kategorije. Sledil je samo še spust in ravninski odsek. Rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku je branil Michal Kwiatkowski.

Po 40 kilometrih dirkanja, potem ko je prišlo do številnih napadov in poskusov pobega se je v ospredju znašla skupina 24 kolesarjev. Glavnina pa je poskrbela, da tudi tej skupini pobeg ni uspel. Takoj zatem pa je uspelo Stephanu Rossettu, Alessandru De Marchiju in Baukeju Mollemi. Kasneje se je v ospredju izoblikovala skupina 25 kolesarjev. Kljub temu, da je šlo za veliko skupino, so imeli v glavnini po 120 kilometrih dirkanja očitno dovolj. Ubežniki so si privozili dobre tri minute prednosti, kolesarji Skyja pa niso več narekovali tako ostrega ritma.

60 kilometrov pred ciljem je napadel De Marchi, kasneje pa so se mu pridružili še Clarke, Mollema, Amador in Geniez. Med ubežniki je bil tudi Rudy Molard, ki je bil nevaren v skupnem seštevku in proti koncu so se prebudili tudi kolesarji Skyja, ki pa so lov začeli prepozno. Med ubežniki smo videli sprint trojice za zmago. Simon Clarke je imel naveč moči. Premagal je Mollemo in De Marchija. Villella, De Tier in Molard so zaostali za osem sekund, a Molard se je lahko tudi veselil, saj je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Favoriti so na cilj prišli skupaj, zaostali so za 4:55. Kwiatkowski je izgubil rdečo majico. Pibernik je bil 169., Mezgec pa 171.

Značke: Dirka po Španiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ