V Franciji prepoved športnih prireditev do septembra

V Franciji prepoved športnih prireditev do septembra
28.04.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti
Francoski premier Edouard Philippe je sporočil, da bodo v Franciji prepovedane množične prireditve vse do začetka septembra. Oglasil se je tudi ministrica za šport in podprla Tour de France.
Dirka po Franciji bi se morala začeti 29. avgusta, končati pa 20. septembra. A zdaj je prišlo do nove spremembe s strani vlade. Francoski premier Edouard Philippe je namreč sporočil, da bodo zaradi koronavirusa prepovedali organizacijo športnih in ostalih množičnih prireditev vse do septembra.

S tem bi se v težavah znašli številni športi, tudi nogometna prva liga, ki velja za eno izmed najprestižnejših. Seveda bi še vedno lahko igrali pred praznimi tribunami. A organizatorji dirke po Franciji so se po vsej verjetnosti znašli v novi zagati.

"Rad bi pojasnil, da bodo prepovedani vsi športni dogodki, na katerih bi se zbralo več kot pet tisoč ljudi. Poleg tega bi organizatorji potrebovali dovoljenja lokalne policije," je med drugim dejal Philippe. Kaj se bo torej zgodilo s Tourom? Je pa že skorajda jasno, da ne bodo mogli izpeljati za avgust predvidene dirke Criterium du Dauphine.

Se je pa že odzvala tudi ministrica za šport Roxana Maracineanu, ki je očitno pripravljena podpreti Tour: "Zgolj zato, ker športnih dogodkov do konca avgusta ne bo, to ne pomeni, da bodo Tour prestavili ali odpovedali. Lahko pa bo to imelo posledice za številne gledalce."
Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ