V Italiji spet izjemni Van Der Poel. Prvič tudi Slovenci

V Italiji spet izjemni Van Der Poel. Prvič tudi Slovenci
10.11.2019 AVTOR: DZ

Silvellle je gostil evropsko prvenstvo v ciklokrosu. Med elito je prvak še tretjič zapored postal Mathieu Van der Poel. Prvič tudi slovenska reprezentanca!

Evropsko prvenstvo v ciklokrosu je tokrat gostilo mestece Silvelle v italijanskem Venetu. V soboto so na svoj račun prišli veterani. V kategoriji 45-49 let sta nastopila tudi Matjaž Kovač in Bojan Ločnikar, v kategoriji 50-54 let pa še Lucjan Premrn. Ločnikar je bil z zaostankom dobrih devetih minut 15., Kovač pa 28. Lucjan Premrn je bil 35.

Nedelja je bila rezervirana za mlade in elito. Nastopilo je pet Slovencev. Med mladinci je prvak postal Thibau Nys, sicer sin nekoč najboljšega ciklokrosista Svena Nysa. Nastopili so tudi Matic Kranjec Žagar, ki je bil 58., Fabijan Kralj (61.) in Blaž Žle (66.). Dva predstavnika smo imeli še med mlajšimi člani. Mihael Štajnar je bil 44., Blaž Avbelj pa 46.

Med članicami je evropska prvakinja postala Yara Kastelijn, ki je ugnala domačo adutinjo Evo Lechner. Sledila je še najprestižnejša članska dirka. Mathieu Van der Poel je branil naslov prvaka, naletel pa je na močne Belgijce, ki so narekovali oster ritem vse od začetka. Kmalu so pričeli tudi z napadi, saj so želeli Van der Poela spraviti v težave. Velikih razlik pa ni bilo.

V tretjem krogu je napadel Van der Poel in v stiku z njim sta uspela ostati samo še Iserbyt in Vanthourenhout. Nekateri so spet uspeli ujeti stik in ob vstopu v predzadnji krog je bil Van der Poel sam proti petimi Belgijcem. Van der Poel pa je nadaljeval z ostrim narekovanjem ritma in ob vstopu v zadnji krog mu je lahko sledil le 22-letni Iserbyt.

Tudi Iserbyt je kasneje popustil in Van der Poel se je veselil še tretjega naslova evropskega prvaka zapored. “Vesel sem, da sem oblekel to majico, nisem pa zadovoljen z občutki, ki sem jih imel na progi. Na progi je bilo težko narediti večjo razliko in lahko sem vesel, da mi je uspelo dokončati delo,” je dejal Van der Poel. Drugi je bil Eli Iserbyt, tretji pa Laurens Sweeck.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ