V nedeljo se začenja ciklokros sezona

V nedeljo se začenja ciklokros sezona
22.10.2019 AVTOR: DZ

Sezona v ciklokrosu se bo na slovenskih tleh začela v nedeljo, 27. oktobra. Tokrat bo uvod gostila Nova Gorica. Tokrat na startu močna mednarodna konkurenca.

Nova Gorica. To bo prizorišče uvodne dirke v ciklokrosu v novi sezoni. Zdi se, da ta letos z vidika tekmovanj ne bo ravno bogata, saj so zaenkrat prijavljene zgolj tri dirke. Prvo prizorišče bo Nova Gorica, natančneje Trg Evrope in okolica. Dirka bo štela za slovenski pokal, pa tudi za pokal Trofeo Triveneto in Trofeo Granzon, kar pomeni, da bo na startu tudi močna italijanska konkurenca.

Prevzem številk bo v baru Caffe Bordo na Kolodvorski poti 8. Organizatorji sporočajo: »S seboj prinesite sponke za zapenjanje številk.« Obenem pravijo, da bo proga razgibana, v kombinaciji makadama, trave in gozdne poti. Na trasi bodo naravne in umetne ovire. Kategorije bodo naslednje: člani (elite in U23), amaterji in maters do 44 let, masters nad 44, starejši mladinci, mlajši mladinci, dečki, ženske in deklice.

Dirkanje se bo začelo ob 10.30. Najprej bodo na startu kolesarji v kategoriji masters. Čaka jih 40 minut dirkanja. Uro kasneje bodo nastopili dečki. Ob 12:20 pa že starejši mladinc in dečki. Člani bodo na progo šli ob 13:20. Dve minuti za njimi pa še masters kategorija. Ob 14:40 bomo videli še zadnji start. Na pot se bodo podali mladinci. Startnina znaša deset evrov.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ