V Novem mestu skupaj kolesarji in tekači

V Novem mestu skupaj kolesarji in tekači
22.11.2016 AVTOR: D. Z.
Bliža se državno prvenstvo v ciklokrosu. To bo v soboto v Novem mestu, kjer se obeta prava športna prireditev. Ciklokros in tudi tekaški kros.

V Novem mestu se obeta prav posebna prireditev. Novomeščani bodo sicer organizirali ciklokros dirko, na kateri se bodo kolesarji pomerili tudi za državne naslove. A dan ne bo minil samo v znamenju kolesarjev.

Organizatorji bodo namreč pripravili tudi tekmovanje v tekaškem krosu, za katerim stoji Primož Kobe. Prireditev se prične ob 9.30 na Bajnofu pri kmetijski šoli v Novem mestu. Najprej kros. Tu se bodo tekmovalci lahko pomerili v šestih kategorijah. Od mlajših dečkov do članov. Proge bodo dolge od enega kilometra do osmih kilometrov.

Potem je tu ciklokros. Gre za sedem različnih starostnih kategorij. Ob 9.30 se bodo kot prvi na pot podali mlajši od 15 let. Tekme tekačev in kolesarjev se izmenjujejo vse do 15. ure. Takrat bo na vrsto prišla še članska ciklokros dirka. Organizatorji so sporočili, da bodo na start prišli tudi nekateri profesionalni kolesarji. Lani je dirko dobil Luka Mezgec. Prireditev organizirajo KK Adria Mobil, JB Center in Fit klub.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ