V Novi Gorici zaključek slovenskega pokala z italijansko konkurenco

V Novi Gorici zaključek slovenskega pokala z italijansko konkurenco
23.12.2018 AVTOR: DZ

KK Pantal je organiziral zadnjo dirko za slovenski pokal v ciklokrosu. Ta je štela tudi za italijanski pokal Triveneto, tako da so se Slovenci soočili z zares dobrimi Italijani.

V Novi Gorici je bilo sicer prijetnih skoraj deset stopinj, a proga je bila vseeno razmočena in blatna. Najprej so se s progo soočili dečki in deklice. Marcel Gladek je kot najboljši Slovenec dirko končal na 12. mestu. Marcel Skok, ki je bil najboljši po točkah v tej sezoni, je tokrat zasedel tretje mesto med Slovenci. Pri deklicah je zmagala Gaia Santin, Hana Kranjec Žagar je bila druga.

Nadvse napeto je bilo pri mlajših mladincih, saj sta se za zmago v pokalu borila domačin Fabijan Kralj in Jure Rus. Kralj je bil tokrat boljši. Premagal je Aljaža Petka in prav Rusa. S tem je osvojil tudi slovenski pokal v tej kategoriji. Pri starejših mladincih je bil najboljši Slovenec Jan Ravbar na 17. mestu. Blaž Avbelj je bil tik za njim in se veselil zmage v slovenskem pokalu. Zdaj pa med močnejše kategorije. Najprej kar k najmočnejši elitni kategoriji. Tu je blestel Nadir Colledani iz moštva Bianchi Countervail. Vse od starta je prevladoval in na koncu za skoraj minuto ugnal Luco Braidota. Marco Ponta je bil tretji.

Mihael Štajnar je bil najboljši Slovenec. Zasedel je 16. mesto in med kolesarji s člansko licenco dobil slovenski pokal. Tik za njim je na cilj prišel še Robi Jenko. Najboljši slovenski predstavnik v kategoriji Masters 1 je bil pričakovano Matej Kravos, ki pa je v ostri konkurenci dirko končal na sedmem mestu. Matej Daksobler je bil deveti, tik za njim pa Matej Lovše. Tudi v kategoriji Masters 2 je bil med Slovenci najboljši tisti, ki je že na preteklih dirkah zbral največ točk. To je bil Matjaž Kovač. Drugi je bil Lucijan Premrn, tretji pa Andrej Žavbi.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ