V petek sploh prvo državno prvenstvo v kriteriju

V petek sploh prvo državno prvenstvo v kriteriju
31.05.2017 AVTOR: D. Z.
V petek 2. junija bodo v Medvodah izpeljali državno prvenstvo v kriteriju v cestnem kolesarstvu.

Medvode bodo gostile sploh prvo državno prvenstvo v kriteriju v cestnem kolesarstvu. Za naslove se bodo potegovali kolesarji in kolesarke v naslednjih disciplinah: Elite, U23, mladinci, mlajši mladinci in ženske. Start prve kategorije bo ob 18. uri.

Mlajši mladinci bodo morali premagati 40 krogov. Mladinci se bodo na 50 krogov dolgo pot podali 45 minut kasneje. Ob 19.45 bodo na vrsti vse ženske kategorije (elite, U23, mladinke in mlajše mladinke). Zanje so organizatorji predvideli 30 krogov. Ob 20.30 pa bodo na svoj račun prišli še člani in U23. Prevoziti bodo morali 80 krogov. Gre pa za dirko na točke, v vseh kategorijah bodo točke podeljevali vsak peti krog. Pet točk bo dobil prvi, tri drugi, dve tretji in eno četrti. Med mlajšimi in starejšimi mladinci bo lahko nastopilo 30 kolesarjev. Pravico do nastopa ima prvih 30 v pokalu Slovenije pred DP v kriteriju.

Kvota pa pripada klubu, kar pomeni, da lahko klub, ki ima v pokalu Slovenije med 30 najboljšimim na primer pet kolesarjev, svoje moštvo poljubno sestavi. Vsak slovenski klub ima lahko vsaj enega predstavnika. Če kolesar ni uvrščen med prvih 30, se kvota na startu poveča. V ostalih kategorijah ni omejitve števila nastopajočih. Majice bodo podelili, če bo na startu najmanj pet kolesarjev ali kolesark. Z Zveze so sporočili, da bodo dirko še posebej izkoristili: »Na kolesarskem spektaklu bo Kolesarska zveza Slovenije tudi javno čestitala Janu Polancu za vrhunske predstave na letošnjem 100. italijanskem krogu. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ