V pričakovanju Piancavalla

V pričakovanju Piancavalla
26.05.2017 AVTOR: D. Z.
Trije kategorizirani vzponi, 1290 metrov visok Piancavallo za konec. 191 kilometrov in tri tisoč metrov nadmorske višine.

Zahtevne etape na dirki po Italiji se nadaljujejo. Po zares težki dolomitski preizkušnji je zdaj pred kolesarji 19. etapa. Ta se bo začela v San Candidu oziroma v Innichenu. Po 191 kilometrih se bo končala na vrhu 1290 metrov visokega Piancavalla.

Organizatorji so jo označili s štirimi zvezdicami. Kolesarji bodo morali premagati tri kategorizirane vzpone s skupno 3000 metri nadmorske višine. Takoj po startu se bodo pričeli vzpenjati proti 1636 metrov visokem prelau Croce Comelico oziroma Kreuzbergpassu. Gre za vzpon tretje kategorije. Na vrh bodo prišli po 14 kilometrih. Sledil bo spust in nov vzpon do Sappade. Tam bo leteči cilj. Sledil bo 35 kilometrov dolg spust in potem vzpon druge kategorije.

Gre za vzpon Sella Chianzutan. Na 955 metrov visok vrh bodo kolesarji prišli po 105 kilometrih dirkanja. Prvi del 12 kilometrov dolgega klanca je položnejši. Po dobrih petih kilometrih sledi z 11-odstotki najstrmejši del, potem pa bo naklon vseskozi okrog 7-odstoten. Po spustu pa bo sledila dolga ravnina. Po 156 kilometrih bo na sporedu še drugi leteči cilj v Maniagu. Po dobrih 175 kilometrih pa bodo kolesarji prišli v Aviano. Potem pa se bo začel 15, 5 km dolg zaključni vzpon do 1290 metrov visokega Piancavalla.

Prvi del vzpona, prvih osem kilometrov je najstrmejših. Vzpon je vseskozi strmejši od osmih odstotkov in po dobrih petih kilometrih je najstrmejši odsek celo 14-odstoten. Naslednji štirje kilometri so vsaj nekoliko položnejši. Po 11 kilometrih vzpenjanja pa je vzpon precej bolj položen. Zadnja dva kilometra se cesta komajda še vzpenja. Ciljna ravnina poteka v 1,5 % vzpon. Vsekakor bo to nova in obenem predzadnja priložnost, da Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot in ostali poskušajo odvzeti rožnato majico do zdaj prepričljivemu Tomu Dumoulinu.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ