V pričakovanju šova na Blockhaus

V pričakovanju šova na Blockhaus
13.05.2017 AVTOR: D. Z.
Dan pred drugim dnevom počitka bodo kolesarji med sabo obračunali na vzponu na Blockhaus.

Pred kolesarji na dirki po Italiji je nedeljska deveta etapa. Po tisti s ciljem na Etni, ki med favoriti za končno zmago ni prinesla sprememb je tu nova priložnost.

Montenero di Bisaccia bo gostil start 149 kilometrov dolge preizkušnje, ki se bo končala na Blockhausu. Kolesarji bodo morali premagati 2700 metrov nadmorske višine. Prvih 85 kilometrov je bolj ali manj ravninskih. Potem bo sledil krajši vzpon v Chietiju, na vrhu pa bo leteči cilj. Po spustu bo nov ne preveč zahteven vzpon.

Po 123 kilometrih dirkanja se bo začel prvi del sicer zaključnega vzpona. Potem bo še kratek spust, po 135 kilometrih pa se bo cesta samo še vzpenjala. Do cilja bo še dobrih 13 kilometrov. Samo prvi del bo nekoliko položnejši, po treh kilometrih pa bo vzpon strmejši. Povprečni naklon znaša 9,4 %. Štiri kilometre pred ciljem bo odsek s 14-odstotnim naklonom. Cesta bo nekoliko položnejša šele dobrih petsto metrov pred ciljem. Zadnjih dvesto metrov pa bo spet osemodstotnih.

Če so se favoriti za končno zmago na Etni tudi zaradi nasprotnega vetra bolj ali manj spogledovali, pa zdaj po vsej verjetnosti ne bo izgovorov. Bob Jungels brani rožnato majico, a vsi favoriti so povsem skupaj, zato bo vsaka sekunda pomembna. Predvsem pa bomo že lahko videli, kdo bo zares lahko računal na najvišja mesta v skupnem seštevku. V ponedeljek bo prost dan, potem pa že posamični kronometer.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ