V soboto prvi Dust Lust

V soboto prvi Dust Lust
20.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Kolesarske sezone še ni konec! Ljubitelji vožnje po makadamu se bodo v soboto, 24. oktobra ob 7. uri v Ljubljani srečali na startu nepodprte kolesarske tekme po stranskih poteh.

Dust Lust
Datum in ura:
24. 10. ob 7.00
Start:
Jamova cesta 105, 1000 Ljubljana
Cilj: Pici Bici, Celovška 50, 1000 Ljubljana
Dolžina: 173,5 km
Višinska razlika: cca 2300 m
dustlust.pici-bici.com
FB dogodek

Gravel grinding oziroma makadamkanje je zadnji hit cestnega kolesarjenja in samo vprašanje časa je bilo, kdaj bomo v Sloveniji dobili tudi prvo tovrstno dirko. Zamisel v praksi udejanja, kdo drug kot Pici Bici. Dust Lust seveda ni uradno tekmovanje, temveč sproščena dirka ljubiteljev kolesarstva, ki jim je rezultat drugotnega pomena – pa čeprav se zmagovalcu obeta tudi denarna nagrada!

Kar 70 % makadama
Trasa je zdaj že znana. Ogledate si jo lahko tukaj zapišemo pa lahko, da bo ob koncu sezone marsikomu dala vetra. Iz Ljubljane (Jamova cesta) vodi čez Ljubljansko barje in po gozdnih cestah pod Krimom na Rakitno, potem se spusti v Cerknico in obkroži Cerkniško jezero ter se po stranskih poteh nadaljuje v Logatec in na Vrhniko. Na koncu tekmovalce čaka še nekaj makadama čez Ljubljansko barje do cilja pri trgovini Pici Bici v Šiški. Števec bo na koncu pokazal 173,5 km in več kot 2300 metrov višinske razlike!

Trasa ni označena, spremstva ni, prav tako ne zunanje pomoči – torej kot v železnih časih kolesarstva. Progo boste morali podrobno proučiti, določeno prednost pa bodo imeli tisti, ki si lastijo navigacijsko napravo z možnostjo navigacije od točke do točke. Za vse udeležence je obvezna sledilna naprava, bodisi kolesarski računalnik bodisi pametni telefon z eno izmed aplikacij, saj bodo s sledjo GPS v cilju dokazali pristnost svoje vožnje.

Bogatija zmagovalca odvisna od števila udeležencev
Tekmuje se v dveh kategorijah: v 1. kategoriji so udeleženci s cestnim ali ciklokros kolesom z gumami do 40c ter cestnim krmilom, v 2. kategoriji pa udeleženci z gorskimi ali treking kolesi. Zmagovalec vsake kategorije bo dobil denarno nagrado iz denarnega sklada, ki bo odvisen od števila udeležencev. 10 evrov od vsake prijave za posamezno kategorijo bo šlo namreč v denarni sklad. Več kot bo udeležencev, višja bo nagrada.

Za cenejše prijave (15 EUR) imate čas še do jutri, torej do 21. 10., na dan dirke, 24. 10. pa so prijave za 20 EUR možne na startu med 6. uro in 6.30.

Obujte torej specialke, zavihajte brke in počešite brade … čaka vas 170-kilometrska kolesarska romantika, za katero smo mislili, da se je dokončno izgubila. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ