V Španiji organizatorji krivi za novo neumnost (VIDEO)

V Španiji organizatorji krivi za novo neumnost (VIDEO)
06.09.2018 AVTOR: DZ

Takoj po cilju 12. Etape na dirki po Španiji je prišlo do padcev. Padel je drugi Dylan Van Baarle, padec pa povzročil eden izmed članov organizacije.

Na dirki po Španiji je prišlo tudi letos že do nekaterih napak s strani organizatorjev. Največjo pa so si vsekakor privoščili v 12. etapi. Ta ni bila pretirano zahtevna, vendar pa je bilo očitno za tiste, ki so trasirali dirko samoumevno, da se večja skupina ne bo pomerila v sprintu. Zakaj? Cilj so izpeljali na ozkem, komaj tri metre širokem cestišču. Takoj po prihodu kolesarjev, ki so se v sprintu borili za zmago pa je ob ograji tekel eden izmed članov podjetja, ki skrbi za organizacijo. Prostora za prehitevanje praktično ni bilo, saj so bili na levi strani fotografi.

Med tekom je spremenil smer in posledično se je Van Baarle še z veliko hitrostjo zaletel vanj in grdo padel. “Ogledal sem si posnetek. Videl sem, kako oseba teče s hrbtom obrnjena proti kolesarjem, in kako so se potem zaleteli v to osebo. Te osebe ne bi smelo biti tam. Na takem mestu moraš poskrbeti za kolesarje. Njihova varnost je najpomembnejša,” je izpostavil športni direktor Skyja Gabriel Rasch. V padec so bili vpleteni tudi zmagovalec Alexandre Geniez, Mark Padun in Dylan Teuns.

“Škoda, da se take stvari kljub vsem varnostnim ukrepom in previdnosti dogajajo. Ne razumem, zakaj je na ciljih vedno tako veliko ljudi. Če bi prišlo do sprinta glavnine in bi na cilj skupaj prišlo sto kolesarjev, potem bi lahko bilo še precej slabše,” je dejal Geniez. Organizatorji so se vpletenim kolesarjem že opravičili. Oglasil pa se je predsednik Združenja profesionalnih kolesarjev Gianni Bugno, ki je poudaril: “To ni sprejemljivo. Po večemesečnem delu vseh vpletenih, da bi izboljšali varnost na dirkah, lahko še vedno gledamo take prizore. Naveličan sem že te površnosti in prikrajanja pravil s strani organizatorjev. To kaže na pomanjkanje spoštovanja do vseh nas, ki smo trdo delali, da bi zagotovili varnost kolesarjev na dirkah.”

Bugno je poudaril, da že običajna opravičila po samem dogodku niso več dovolj: “Organizatorji morajo opraviti svojo nalogo in morajo biti kaznovani, če se ne držijo pravil. UCI pa mora posredovati in poskrbeti, da se pravila spoštuje. Ne gre za posebne okoliščine. Razočarani smo nad pomanjkanjem pozornosti.” Pred dnevi je na Vuelti ravno tako prišlo do padca takoj po cilju. Takrat je helikopter, ki je letel prenizko premaknil ograje, kolesarji pa se jim niso mogli izogniti.

Značke: Dirka po Španiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ