V Torinu Grande Partenza

V Torinu Grande Partenza
04.02.2021 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Organizatorji dirke po Italiji so razkrili kje bo veliki začetek Gira 2021 in tudi trase prvih treh etap. Podrobnosti pa sledijo v naslednjih dneh, očitno.

Dirka po Italiji se bo letos začela v soboto 8. maja, končala pa se bo 30. maja. Trasa še ni znana, lahko pa pričakujemo, da bo karavana obiskala tudi Slovenijo. To naj bi se zgodilo v nedeljo, 23. maja. Zaenkrat se zdi, da bosta glavna zvezdnika dirke Vincenzo Nibali in Egan Bernal.

Organizatorji - govorimo o agenciji RCS Sport - pa so danes potrdili, da se bo dirka začela v Torinu. Zadnjič se je tam začel leta 2011. V pokrajini Piemont bodo potekale prve tri etape, karavana pa naj bi se v to področje vrnila v 19. etapi, ki naj bi se končala na vzponu Alpe di Mera. Zadnja etapa naj bi tudi bila vožnja na čas v Milanu.

Vse skupaj pa se bo začelo z devet kilometrov dolgo vožnjo na čas. Druga etapa se bo začela v Stupinigi, končala pa v Novari. Dolga bo 173 kilometrov. Namenjena bo sprinterjem. Biella bo gostila začetek tretje etape, cilj pa Canale. Ta bo že precej bolj razgibana. Dolga bo 187 kilometrov in bo ponujala lepo priložnost za napad.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ