V tretji etapi je Roglič izgubil še dodatno sekundo

V tretji etapi je Roglič izgubil še dodatno sekundo
08.05.2023 AVTOR: N: Gr., foto: Sirotti

Šprint nekoliko razredčene skupine je prepričljivo dobil Michael Matthews, ki je bil za pol obroča hitrejši od Madsa Pedersena. Primož Roglič je izgubil šprint na letečem cilju proti Remcu.

Tretjo etapo v Bazilikati na jugu Italije je zaznamoval dež, ceste pa so v dežju v tem delu Italije zelo spolzke. Na srečo padcev v glavnini tokrat ni bilo in lahko smo se osredotočili na dirkanje. V pobegu sta bila dva kolesarja Corrateca, Aleksander Konyshev in Veljko Stojnić, Srba pa so kot zadnjega ujeli na vzponu tretje kategorije slabih 40 kilometrov pred ciljem.

Tam je tempo najprej narekoval Trek Segafredo, potem so jim pomagali še kolesarji Jayco AlUle. Glavnina se je nekoliko razredčila, Jonathan Milan in Mark Cavendish sta izgubila stik, favoriti za rožnato majico pa niso imeli nobenih težav.

Sledil je spust, ki ga je glavnina opravila zelo previdno, nato pa še vzpon četrte kategorije. Že na prejšnjem vzponu je Mads Pedersen začel drseti proti repu skupine in Jayco AlUla je navila ritem, da bi se otresla Danca. Res je proti vrhu vzpona odpadel in izgubil okrog 40 sekund, a je glavnina spust znova vzela zelo rezervirano in Pedersen je s pomočjo ekipnih kolegov brez težav ujel glavnino.

Rogla ni niti poizkusil s šprintom proti Remcu

Pred kolesarji so bili mirni zadnji kilometri, popestril jih je šprint za odbitne sekunde na letečem cilju. Jumbo Visma je pripravila položaj za Primoža Rogliča, ta pa na koncu sploh ni poizkusil prehiteti Remca Evenepoela, ki je prednost pred Rogličem tako povečal še za sekundo.

Roglič se je želel vmešati tudi v šprint na koncu etape, a ga je začel iz preslabega položaja, zato je bil zaprt in ni imel pravih možnosti, končal ga je na sedmem mestu. V dobrem položaju je bil Michael Matthews, ki je prvi močno pospešil in si privozil kolo in pol prednosti. Pedersen ga je v zadnjih metrih lovil, a mu je zmanjkalo ceste in Matthews se je veselil zmage v tretji etapi. Tretje mesto je zasedel Kaden Growes.

Jutri je pred kolesarji mnogo bolj zanimiva 4. etapa z vzponom na Colle Molella v zaključku, od vrha sledijo le še trije kilometri spusta do cilja. Vzpon je dolg 9,7 kilometra s 6,1-odstotnim povprečnim naklonom, v zadnjih 4400 metrih pa je povprečni naklon skoraj 9-odstoten. Zagotovo je to teren, kjer bi lahko prišlo do merjenja moči tudi med favoriti.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ