Vabljeni k branju: "Na prestolu"! Giro dva dni krajši!

Vabljeni k branju: "Na prestolu"! Giro dva dni krajši!
05.04.2013 AVTOR: D. Z.
"Pri samo 25 letih nisem želela izdati avtobiografije, saj moje kariere še ni konec," je ob predstavitvi knjige o sanjski sezoni 2012 povedala prva zvezdnica ženskega kolesarstva Marianne Vos.

ŽENSKI GIRO BO!
Marianne Vos je lani še drugič dobila tudi dirko po Italiji za ženske. Organizacija te dirke je bila zaradi gospodarske krize vse do zdaj ogrožena. Organizator Giuseppe Rivolta pa je zdaj sporočil, da dirka bo, vendar pa bo trajala zgolj osem dni. Začela se bo 30. junija, končala pa 7. julija.

Marianne Vos že vrsto let blesti v ženskem kolesarstvu. Konkurenco dobesedno ponižuje tako na cestnih dirkah, kot na velodromu in v ciklokrosu. Za njo je še posebej uspešna sezona 2012, ko je dobila dirko po Italiji za ženske, postala pa je tako olimpijska kot svetovna prvakinja na cesti.

To je bilo zares posebno leto in Marianne Vos se je odločila, da ga deli z drugimi. To je storila tako, da je zdaj predstavila knjigo, v kateri opisuje predvsem sezono 2012. Naslov knjige je "Na prestolu". »Pri samo 25 letih nisem želela izdati avtobiografije, saj moje kariere še ni konec, « je pojasnil Marianne Vos, ki je knjigo napisala ob pomoči pisateljea Rika Booltinka.

»Na začetku se ni povsem odprla. Postopoma pa se je sprostila, kar da bralcu možnost, da si ustvari pravo sliko njenega doživljanja sezone 2012, « je povedal Booltink. Skupaj sta ustvarila 240 strani dolgo knjigo, obogateno s fotografijami, katerih avtor je brat Marianne Vos Anton, ki je tudi profesionalni fotograf.

Knjiga bo zaenkrat na voljo zgolj v nizozemščini. Sicer pa se je Marianne Vos odločila, da se letos spet pomeri tudi v gorskem kolesarstvu. To je po tekmovanju med mladinkami opustila, zdaj pa bo tudi v tej disciplini poskušala priti na sam vrh. Kljub temu je nastopila na štirih cestnih dirkah. Od tega je dobila kar tri, tudi zadnjo, in sicer dirko po Flandriji.

Več o oločitvi, da se pomeri v gorskem kolesarstvu in tudi o marsičem drugem si lahko preberete tudi v ekskluzivnem pogovoru z Marianne Vos v marčevski številki revije Bicikel.

Značke: Ciklokros, Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ