Vabljeni v Trst ... na festival šampionov!

Vabljeni v Trst ... na festival šampionov!
31.05.2014 AVTOR: D. Z.
Šampioni letošnje dirke po Italiji prihajajo v Trst. Giro se bo zaključil s sprintersko etapo, a prav v naši bližini bodo najboljši lahko proslavili končne uspehe.

Ne zgodi se prav pogosto, da bi se etape na dirki po Italiji tako zelo približale Sloveniji. V naši bližini pa so se tokrat odvijale celo ključne preizkušnje.

Tudi sobotna s ciljem na Zoncolanu, ki ni ravno daleč stran od slovenske meje. Še bolj poredko se zgodi, da bi se tritedenska dirka končala tako zelo blizu. V Trstu bo po 3445 kilometrih končno slavje. Želite biti priča temu dogodku? V prilogi vam ponujamo časovnico 21. etape. Kolesarji bodo morali sicer že po 21 kilometrih dirkanja premagati vzpon četrte kategorije na Monte Croce, a to bo največja ovira. Potem bodo prek Monfalcona prišli v Trst.

Tam bodo morali prevoziti še osem krogov, dolgih 7,2 km. Etapa bo dolga dobrih 170 kilometrov, kolesarji bodo v Trst prišli že okrog 15:50 uri, če gledamo najhitrejšo časovnico, ki predvideva, da bodo potovali v povprečju 40 km/h. Torej, vabljeni v Trst in pozdravite tudi tri »preživele « Slovence: Luko Mezgeca, Boruta Božiča in Jana Polanca.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ