Vabljeni: Najprej v Novo mesto, potem v Ljubljano

Vabljeni: Najprej v Novo mesto, potem v Ljubljano
21.12.2021 AVTOR: DZ

Pestro kolesarsko dogajanje je pred nami v teh dneh. Najprej tekmovanje na velodromu, potem pa še ciklokros.

Velodrom
V četrtek, 23. decembra bo zelo pestro na velodromu v Češči vasi. Tam bodo organizirali Božično-novoletni kriterij. Organizira ga KK Adria Mobil. Prireditev se bo začela ob 17. uri, na startu različnih disciplin pa naj bi bilo okrog 150 kolesarjev iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške.

Na sporedu bo osem dirk, nastopile pa bodo vse starostne kategorije od najmlajših do članov. Do 18. ure bodo na sporedu tri dirke na točke. Nastopali bodo dečki in deklice. Sledila bo dirka na izpadanje za deklice A in B. Ob 18.30 bodo v dirki na točke nastopili mlajši mladinci. Prevoziti bodo morali 60 krogov.

Ob 19. uri pa še starejši mladinci. Njih čaka 70 krogov. Ob 20. uri pa še člani. Pomerili se bodo v nadvse zanimivi disciplini Madison. Prevoziti bodo morali 160 krogov. Seveda si lahko dirko ogledate v živo. Na prizorišču. A morate izpoljnjevati pogoj PCT.

Ciklokros
Kolesarski navdušenci bomo na svoj račun prišli tudi v nedeljo, 26. decembra. Praznično vzdušje si lahko popestrimo z nastopom na ciklokrosu v Ljubljani. KD Rog bo organiziral dirko v Stožicah.

Krog, ki bo dolg 2300 metrov bo izpeljan v okolici Hipodroma. Trasa bo potekala po makadamu in po travnatem terenu. Vse se bo začelo ob 11.30, ko se bodo na pot podali dečki in deklice.

Mlajši mladinci, starejši mladinci in ženske se bodo s 35 minut dolgo preizkušnjo z dodatnim krogom soočili ob 12.10. Ob 13. uri pa bo še start članske dirke. Elite, U23 in Masters bodo imeli na voljo 50 minutno preizkušnjo z dodatnim krogom. Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad bo ob 14.30 uri.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ