Valerio Conti: Ne nameravam se še predati

Valerio Conti: Ne nameravam se še predati
21.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Vreme nas na tem Giru res preizkuša. Vendar pa je to del kolesarstva, del življenja," je med drugim takoj po nedeljski etapi povedal nosilec rožnate majice Valerio Conti.

Nedeljsko etapo je dobil Primož Roglič, a Valerio Conti je uspel obdržati rožnato majico najboljšega v skupnem seštevku. Kolesar moštva UAE Team Emirates ima 1:50 prednosti pred Primožem Rogličem. Po kronometru – tudi Italijan ga je odpeljal v hudem nalivu – pa je priznal:

"Vreme nas na tem Giru res preizkuša. Vendar pa je to del kolesarstva, del življenja. Tokrat sem se s tem soočil na najboljši možni način. Poskušal sem odpeljati z glavo. Nadzorovano, saj sem vedel, da imam lepo prednost. Bil sem miren, osredotočen. Nisem tvegal preveč." Seveda mnogi pričakujejo, da bo Italijan še ta teden izgubil majico, saj se konec tedna že obetajo zahtevne gorske etape.

Conti pa trdi, da se bo boril do zadnjih moči: "Dokler mi bo dovoljevalo srce, dokler mi ne bodo noge rekle, dovolj. Do takrat se bom boril. Ne nameravam se predati. Nočem si določiti datuma, ko bom izgubil majico. Vsak dan v rožnati majici je zame in za ekipo nekaj posebnega. Moram se boriti vse dni."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ