Van Aert je Gavere izkoristil za povratek na zmagovalna pota

Van Aert je Gavere izkoristil za povratek na zmagovalna pota
16.11.2015 AVTOR: Matej Zalar
Wout Van Aert je spet stopil na najvišjo stopničko. Tokrat je na Superprestigeu v Gavereju ugnal Nysa in Pauwelsa.
Po pregledu rezultatov bi lahko rekli: nič novega. Zasedba odra za zmagovalce je bila pričakovana, saj omenjeni trije kolesarji dominirajo v letošnji sezoni ciklokrosa.

Tokratna dirka je bila mnogo bolj zanimiva kot prejšnje tri preizkušnje Superrestigeja, saj se odločilni pobeg za spremembo ni zgodil že na začetku dirke. Res je že na koncu prvega kroga poizkusil Van Aert, a so konkurenti napad kmalu nevtralizirali.

Naslednja sta bila na vrsti Lars Van der Haar in Sven Nys, ki sta izkoristila napako Van Aerta - izbral je kolesarjenje na predelu, kjer je bil tek mnogo boljša rešitev - in si privozila dobrih 10 sekund naskoka. 

Mladi Belgijec, ki je v Gavereju trikrat slavil že v kategoriji do 23 let, je razliko nadoknadil z ostrim tempom na dolgem vzponu proti gradu Grenier. Kmalu je za njim vajo ponovil še Kevin Pauwels in pričakovano je v ospredju ostala le še četverica favoritov za zmago.

Van Aert se je nato dva kroga držal v ozadju, medtem je neuspešno napadel Van der Haar, konkurence pa se je Belgijec še enkrat otresel proti vzponu na Grenier. Na vrhu je imel osem sekund naskoka, po spustu pa že petnajst in zmage mu ni preprečil več nihče.

V ozadju je v boju za drugo mesto tempo narekoval Pauwels, Van der Haar je takoj popustil, veteran Sven Nys pa je nekako le uspel zadržati stik s Pauwelsom, ki je v zadnjih tednih v izvrstni formi.

Ko se mu je ponesrečil še zadnji napad, ga je na ciljni ravnini v šprintu Nys za las prehitel in mu odvzel zelo pomembne točke. Van Aert ima v skupnem seštevku Superprestigeov namreč že zelo visoko prednost, zato je težko verjeti, da se mu skupna zmaga še lahko izmakne.

Naslednja, peta letošnja dirka v tem tekmovanju bo na sporedu v francoskem Francorchampsu 13. decembra.

 
Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ