Van Aert prekinil izjemen niz Van der Poela

Van Aert prekinil izjemen niz Van der Poela
22.01.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Ciklokros. Mathieu Van der Poel je po desetih zaporednih zmagah, tokrat zaradi padca ostal praznih rok. Do zmage pa je tretjič v tej sezoni prišel Wout Van Aert.

Ciklokros se nadaljuje, predvsem pa se vse skupaj stopnjuje pred prihajajočim svetovnim prvenstvom. Po krajšem tekmovalnem premoru sta se na dirke vrnila tudi največja tekmeca in prva zvezdnika tega športa - Mathieu Van der Poel in Wout Van Aert.

Tokrat je vse skupaj potekalo v Benidormu, na izjemno hitri progi, ki ne dopušča velikih razlik. Van der Poel je letos v ciklokrosu izjemen. Nastopil je na desetih tekmah in vseh deset je tudi dobil. Bil je najboljši na vseh dvobojih z Van Aertom. V Španiji pa je bila na sporedu predzadnja dirka v tekmovanju za svetovni pokal. Poleg že omenjenih je bil na startu tudi Tom Pidcock.

Takoj po startu je v ospredje prišle Laurens Sweeck. Van der Poel je imel težave s kolesom in je izgubil precej mest, zaradi težav pri zapenjanju čevljev pa je zaostal tudi Van Aert, a ne tako zelo. V ospredju je Pim Ronhaar pospešil, a tokrat sta del proge, ki je potekala po asfaltu znala izkoristiti tudi Van Aert in Van der Poel. Potem, ko sta postavila najhitrejša čas kroga, sta se prebila do prvega oziroma četrtega mesta.

V četrtem krogu je Van Aertu lahko sledil samo še Van der Poel. V petem krogu se jima je pridružil še Pidcock. Po taktiziranju se je v igro vrnilo še nekaj kolesarjev, v predzadnjem krogu pa je pri veliki hitrosti padel Van der Poel in jasno je bilo, da se bo njegova zmagovita serija končala. Van Aert je napadel in kmalu je nadaljeval sam.

V zaključku pa je pred ovirami želel sestopiti s kolesa, a se je nekoliko zapletel in padel. Pri tem je zlomil sedežno oporo in je moral do cilja nadaljevati brez sedeža. A vseeno je imel dovolj prednosti, tako da je prišel do prve zmage v letošnji sezoni v ciklokrosu.

"Čutim bolečino v zapestju. Očitno mi je to usojeno. Mama si je včeraj zlomila zapestje. Poročila se je 13. julija in danes sem imel številko 13. Pomislil sem, to je moj dan. Imel sem nekaj nesreče, a sem nadaljeval in to mi je všeč," je dejal Van Aert. Michael Vanthourenhout je z zaostankom treh sekund osvojil drugo mesto, tretji je bil s sedmimi sekundami zaostanka Thibau Nys. Sledil je Eli Iserbyt in na petem mestu Mathieu Van der Poel. Zaostal je za 12 sekund.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ