Van Aert takoj do zmage, Pidcock na tleh

Van Aert takoj do zmage, Pidcock na tleh
04.12.2021 AVTOR: DZ

Pa sta ciklokros sezono začela dva kolesarja, ki blestita tudi na cesti. Wout Van Aert je dobil dirko, Tom Pidcock med deseterico.

Ciklokros sezona na najvišji ravni je v polnem zagonu. Danes je bila na sporedu ciklorkos dirka v tekmovanju Superprestige v Boomu. Požela je še več pozornosti tudi zato, ker sta ciklokros sezono po premoru po dirkanju na cesti začela Wout Van Aert in Tom Pidcock.

Slaba ura dirkanja je bila vsekakor zelo zahtevna, saj so se kolesarji borili predvsem z blatom. Van Aert je pred dnevi rahlo zbolel, a se to na dirki ni videlo. Strm vzpon, kjer so preostali predvsem hodili je on lahko odpeljal. Ko je padel Toon Aerts, je Van Aert prevzel vodstvo in tega ni veš izpustil iz rok.

“Takoj sem videl, da sem res dober, tako da sem lahko hitro pridobival mesta. Tega vseeno nisem pričakoval. Mislil sem, da bom s Toonom pridobil nekaj prednosti, ko pa sem se ozrl, sem videl, da je razlika velika. Potem sem poskušal nadaljevati v svojem ritmu,” je dejal Van Aert. Belgijec je vseskozi povečeval prednost pred ostalimi, tudi pred Tomom Pidcockom, ki je priznal, da ima še vedno težave z razbolelim kolenom. Poleg tega je na spustu padel, dirko pa je končal na sedmem mestu.

V ospredju je kraljeval Van Aert, ki je na spustu v zadnjem krogu celo padel, a vseeno je imel veliko prednost. S kolesom je stekel do boksov, kjer je dobil novo kolo. Imel je dovolj časa za vse. “To se ti zgodi, če imaš tako veliko prednost. Izgubiš koncentracijo, pa še utrujen sem že bil. Ampak, to je del vsega tega.” Van Aert je ciljno črto prečkal povsem blaten in po 56 minutah in 29 sekundah si je privozil kar 1:40 prednosti pred Toonom Aertsom. Tretji je bil Lars van der Haar.

“Vsekakor sem boljši, kot sem pričakoval. Vse ure v dežju prejšnji teden niso bile zaman. To mi daje samozavest za naprej,” je še dejal Van Aert. Impresioniral je tudi drugega Aertsa: “Neverjetno je, kaj je tu naredil. Pričakovali smo, da se bo priključil najboljšim, a to, da si je privozil takšno prednost dokazuje samozavest.” Van Aert bo naslednji teden nastopil na dveh dirkah - Essen in Val di Sole. Potem se bo pridružil ekipi Jumbo Visma na pripravah. Na dirke se bo vrnil 26. decembra.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ