Van Aert z zmago v Italiji zapečatil svetovni pokal, zdaj na vrsti svetovno prvenstvo

Van Aert z zmago v Italiji zapečatil svetovni pokal, zdaj na vrsti svetovno prvenstvo
17.01.2017 AVTOR: Matej Zalar
Belgijec Wout Van Aert je z zmago na predzadnji dirki svetovnega pokala v ciklokrosu v Italiji že postal skupni zmagovalec tega tekmovanja, naslednji vrhunec sezone pa bo svetovno prvenstvo.

Svetovni pokal v ciklokrosu se je s tradicionalnih prizorišč v Belgiji, Franciji in na Nizozemskem za eno dirko preselil v Italijo, tekmovanje v Fiuggiju pa je potekalo pred ogromno gledalci in v za ciklokros idealnem vremenu - suhem, a oblačnem. 

Najboljši je bil pričakovano Wout van Aert, ki je brez težav ugnal na koncu presenetljivo drugega nemškega prvaka Marcela Miesena, tretji je bil Tom Meeusen. Glavni konkurent Van Aerta Mathieu Van der Poel se je odločil, da ga v Italijo ne bo, ker je v skupnem seštevku zaostajal preveč, odločil se je da se bo na svetovno prvenstvo pripravljal v Španiji. Naloga Van Aerta je bila še nekoliko lažja, ker je zaradi padca odstopil evropski prvak Toon Aerts.

"Dirka je bila zelo lepa, Italijani so resnično nori na kolesarstvo, zato mi niti malo ni žal, da sem se dirke udeležil. Vesel sem zmage, to pomeni, da se bom lahko v miru pripravil na bližajoče se svetovno prvenstvo, hkrati bom naslednji teden v Hoogerheideju lahko vozil povsem brez pritiska, " je po dirki povedal novi zmagovalec skupnega seštevka Telenetovega svetovnega pokala. 

Karavana bo naslednji teden v nizozemskem Hoogerheideju, potem pa se najboljši ciklokrosisti sveta selijo v Luksemburg, kjer jih čaka svetovno prvenstvo. Naslov prvaka bo branil Van Aert, Van der Poel, Aerts in Meussen pa bodo glavni konkurenti mlademu Belgijcu za mavrično majico.

 

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ