Van Aert za začetek dvakrat 3., na Češkem slavil Vanthourenhout

Van Aert za začetek dvakrat 3., na Češkem slavil Vanthourenhout
30.11.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Red Bull

Z nedeljsko prvo dirko svetovnega pokala se je začela letošnja sezona ciklokrosa na najvišji, že v soboto pa je prvič nastopil Wout van Aert, ki je na prvih dveh dirkah dvakrat končal na stopničkah. Zmagi Iserbytu in Vanthourenhoutu.

Velika večina najboljših tekmovalcev v ciklokrosu se je pomerila že na sobotni dirki v Kortrijku, kjer je bil prepričljivo najboljši Eli Iserbyt, ki je slavil pred Larsom van der Haarom in Woutom van Aertom, ki je bil pod drobnogledom medijev.

»Zelo sem trpel, v prvi polovici dirke sem se še skrival v skupini, v drugem delu pa mi je bilo zelo težko slediti tempu najboljšim. Izkoristil sem prednost vožnje za drugimi kolesarji in tako izbiral najboljše in najbolj gladke linije v blatu, brez tega ne bi končal na odru,« je bil van Aert v soboto odkrit v pogovoru za belgijsko Sporzo.

V nedeljo se je v češkem Taboru začela sezona svetovnega pokala v ciklokrosu. Najbolj napadalen je bil Michael Vanthourenhout, ki je napadel na polovici dirke, tokrat pa mu zasledovalci v nasprotju s sobotno dirko (bil je 4.) niso bili kos. Eli Iserbyt se je moral sprijazniti z drugim mestom, van Aert pa s še eno uvrstitvijo na zmagovalni oder.

»Celo dirko mi je bilo težko, ta tempo je bil prehud zame, na stopničke pa sem prišel bolj po zaslugi znanja in predvsem vztrajnosti. A do tega, da bom lahko krojil razplet dirke in zmagoval, me čaka še dolga pot,« tudi v nedeljo van Aert ni skrival, da je najbrž dosegel največ, kar je v danem trenutku lahko.

Pri ženskah je vikend zaznamovala Lucinda Brand, ki je slavila tako v soboto kot v nedeljo, v Taboru pa sta ji družbo na zmagovalnem odru delali še svetovna prvakinja Ceylin de Carmen Alvarado in Denise Betsema.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ