Van der Haar zapušča Giant, sodeloval bo s Svenom Nysom

Van der Haar zapušča Giant, sodeloval bo s Svenom Nysom
13.05.2016 AVTOR: Matej Zalar
Nizozemec Lars Van der Haar bo ob koncu letošnjega leta zapustil ekipo Giant Alpecin. Prestopil bo k Telenet - Fidei, ki jo bo vodil legendarni Sven Nys.

Sven Nys si ni vzel prav veliko počitka po slovesu od dirkanja. Po dolgi "poslovilni turneji " je takoj prevzel mesto vodje ekipe Telenet - Fidea in začel z načrtovanjem naslednje sezone. V le nekaj mesecih mu je uspel prvi veliki met - pripeljal je Larsa Van der Haara. 

Nizozemec je pri 24 letih eden od članov mlade generacije, ki si je pokorila dirke ciklokrosa in v kateri prednjačita Wout Van Aert in Mathieu Van der Poel. Van der Haar je v preteklih letih dokazal, da je eden redkih, ki se lahko kosa s hitrim ritmom Belgijca in Nizozemca, za naskok na sam vrh pa mu je zmanjkalo malo konstantnosti pri doseganju vrhunskih rezultatov.

To želi spremeniti s sodelovanjem z najboljšim, kar jih je ciklokros kdaj videl - Svenom Nysom. Zato bo ob koncu koledarskega leta 2016 prestopil v ekipo Telenet - Fidea, kjer bo glavno orožje belgijske kontinentalne ekipe. 

A odločitev bo za seboj potegnila tudi nekaj negativnih posledic. Van der Haar je v preteklih sezonah razmeroma uspešno nastopal tudi na cesti, v lanski sezoni je tako zabeležil 32 tekmovalnih dni, med drugim tudi na dirki World Toura v San Sebastianu. Letos je vse stavil na Paris - Roubaix, a dirke ni končal. 

V prihodnje teh priložnosti za Nizozemca ne bo več, saj ima Telenet - Fidea le kontinentalno licenco in zato lahko nastopa le na dirkah nižje ravni. To verjetno pomeni, da je Van der Haar svoje cestne ambicije dokončno potisnil na stran in vse moči usmeril v ciklokros. Jeseni in pozimi bomo videli, če se mu bo odločitev obrestovala. 

 

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ