Van der Poel dobil prvi troboj

Van der Poel dobil prvi troboj
04.12.2022 AVTOR: DZ

Antwerpen. Prizorišče prvega troboja v ciklokrosu v letošnji sezoni. Govorimo o kolesarjih Mathieu Van Der Poel, Wout Van Aert in Tom Pidcock.

Mathieu Van der Poel je že odpeljal dve ciklokros dirki v tej sezoni. Dobil je prvo dirko, včeraj pa padel. Tom Pidcock je dobil včerajšnjo preizkušnjo. Wout Van Aert pa je z današnjo dirko začel ciklokros sezono. Za vse bo to okrnjena sezona, saj sledi potem pomembnejša cestna.

A vendarle so izbrali nekaj dirk, na katerih se bodo lahko vsi trije soočili. In ta v Antwerpnu je bila prva. Takoj po startu se je na drugo mesto povzpel Van Aert, ki je kmalu tudi prevzel vodstvo. Slabo je startal Pidcock, ki povsem v ospredje ni mogel več.

Kmalu je nastala manjša luknja, kljub temu pa sta se Van Aertu v nadaljevanju uspela pridružiti Lars Van der Haar in Van der Poel. Kmalu po začetku drugega kroga pa je napadel Van der Poel. Nihče mu ni mogel slediti. Van der Poel je nadaljeval s samostojno vožnjo in hitro si je privozil dobrih deset sekund prednosti pred Van Aertom.

Ta razlika je kmalu narasla na 24 sekund, v šestem od sedmih krogov pa je Van Aert tudi padel ob poskusu prečkanja ovir. Dirka je bila odločena. Van der Poel se je veselil zmage, drugi je bil Van Aert, tretji pa Van der Haar. "Dirko v Antwerpnu imam zelo rad, danes pa je bila tehnično zelo zahtevna in končno sem se dobro počutil," je po dirki dejal Van der Poel:

"Počutil sem se dobro, privozil sem si lepo prednost in jo obdržal. Zelo sem vesel." Obenem je dodal, da mu je žal, da mora zdaj za krajši čas že prekiniti nastopanje na ciklokros dirkah, saj se bo pridružil ekipi na pripravah v Španiji. Z drugim mestom je bil zaodovljen tudi Van Aert:

"Nepričakovano sem prišel na oder. Lepo se je vrniti na dirke ob taki množici gledalcev. Enkrat sem padel ob ograjo. Škoda, ker nisem dovolj treniral, a moram pač še delati na določenih stvareh v naslednjih tednih. V nadaljevanju sem imel vse pod nadzorom. Poskušal sem voziti v svojem ritmu, da bi se izognil takim napakam. Mathieujev napad je bil premočan. Takoj sem spoznal, da se moram osredotočiti na osvojitev drugega mesta."

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ