Van der Poel na belgijskih tleh dobil obračun z van Aertom

Van der Poel na belgijskih tleh dobil obračun z van Aertom
03.01.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Alpecin Deceuninck

V letošnji sezoni ciklokrosa sta Mathieu van der Poel in Wout van Aert razred zase na tekmah, tudi na dirki serijie X20 v Herentalsu ni bilo nič drugače. Tokrat je na belgijskih tleh slavil Nizozemec.

Letos smo na decembrskih dirkah ciklokrosa spremljali pravi šov van der Poela in van Aerta. Obetali smo si troboj s Tomom Pidcockom, a Britanec ni bil na dovolj dobri ravni, da bi premagal kogar koli od omenjenega para, tako da smo večinoma spremljali dvoboje za zmago.

Nič drugače ni bilo na torkovi dirki X20 Trofee Herentals, torej na dirki v domačem mestu Wouta van Aerta. Na težki in blatni progi ga je izzival van der Poel, Nizozemec se je kljub dirki »v gosteh« počutil kot doma in z nenehnimi napadi sta van Aert in van der Poel poskrbela za razburljivo dirko.

Nikomur se ni uspelo otrestu drugega, odločila pa je smola. Van Aertu jo je v zadnjem krogu zagodla predrta pnevmatika in van der Poel se je odpeljal sicer zasluženi, a precej bolj prepričljivi zmagi, kot bi bila, če domačinu ne bi odpovedala tehnika.

Tudi v ženski konkurenci letos spremljamo zanimive boje, tam so razred zase Fem van Empel, Shirin van Anrooij in Puck Pieterse. Ker prvih dveh ni bilo na štartu dirke v Herentalsu, se je zanesljive zmage razveselila Pietersejeva in poskrbela, da so Nizozemci slavili na belgijskih tleh tako v moški kot v ženski konkurenci. 

Vrhunec sezone ciklokrosa bodo dirke za naslov svetovnih prvakov februarja v Hoogerheideju, kjer bosta na štartu tako van der Poel kot van Aert. 

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ