Van der Poel že končal sezono

Van der Poel že končal sezono
05.01.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mathieu Van der Poel je končal ugibanja. Zanj je sezona v ciklokrosu že končana. Bolečine v hrbtu so prehude.

Mathieu Van der Poel ima za sabo nekaj zahtevnih sezon, saj blesti tako na cestnih dirkah, kot na ciklokrosu in na gorskem kolesu. Vse pa pusti svoj davek. Tudi padec na olimpijskem krosu na Igrah v Tokiu ga je. Mathieu Van der Poel je najprej zamaknil začetek dirkanja v ciklokrosu zaradi težav s kolenom.

Potem pa je odstopil z zadnje dirke, na kateri je nastopil. Razlog? Bolečine v hrbtu. Po posvetu z zdravniki in vodilnimi pri moštvu Alpecin Fenix se je odločil, da predčasno konča ciklokros sezono, pa čeprav je nameraval konec januarja nastopiti na svetovnem prvenstvu v ZDA.

“Z zdravstvenega vidika ni kaj reči. Mathieu spoštuje in upošteva zdravniška navodila. Dela pod drobnogledom zdravnika in specialista, ki mu pomagata,” sta v izjavi za javnost dejala Christophe in Philip Roodhooft. Očitno nameravajo tako dolgo čakati, da bo Van der Poel težave povsem rešil in odpravil.

“Ne morem povedati nič več, kot je že bilo povedano. Zaradi težav s hrbtom nisem mogel več doseči ravni forme, ki sem jo imel na Touru. Želim, da vse te težave postanejo preteklost. Edina rešitev se zaenkrat zdi počitek. Daljši od sprva predvidenega,” je dejal nizozemski šampion.

Letos tako ne bo branil naslova svetovnega prvaka. “Zame je to težko, saj sem kar desetkrat zapored nastopil na svetovnih prvenstvih. Vem, da naslova ne bom mogel braniti, kar je škoda, a me za prihodnost in kariero ne skrbi, čeprav ne vem, kako dolg bo ta premor. Cilje bomo postavili samo, če bodo realno dosegljivi.”

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ