Van der Poel zmagal, van Aert zadržal vodstvo

Van der Poel zmagal, van Aert zadržal vodstvo
03.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Alpecin Fenix

Mathieu van der Poel je z zelo prepričljivo zmago na dirki svetovnega pokala v Hulstu udarno začel novo leto, Wout van Aert pa je z drugim mestom zadržal skupno vodstvo.

Van der Poel je prvo zmago novega leta vknjižil že 1. januarja na VN Svena Nysa v Gullegemu, ki pa je služila predvsem kot ogrevanje pred predzadnjo dirko svetovnega pokala v tej sezoni ciklokrosa, ki jo je gostil Hulst.

Nizozemec je bil tokrat nepremagljiv, v drugem krogu je pospešil in tekmeci so bili brez odgovora, vključno z Woutom van Aertom. Prednost je naraščala in na koncu znašala za ciklokros zelo zajetno dobro minuto in pol, na tretjem mestu pa je s še 18 sekundami zaostanka več končal Tom Pidcock. Za van Aerta je bila tokrat usodna napaka v boksih v drugem krogu, kjer je mehanik zgrešil menjavo kolesa in s tem Belgijca stal dragocenih sekund, ki jih v boju z van der Poelom ni več nadoknadil.

»Zelo lepo je bilo zmagati, tako malo je dirk ciklokrosa na Nizozemskem v letošnji sezoni, da je bila to zame skoraj domača zmaga. Imel sem dobre noge in dobro dnevno formo, kar je na koncu odločilo. Mislim, da velika prednost ni noben pokazatelj forme, nenazadnje me je van Aert pred dobrim tednom dni prehitel za skoraj tri minute, enostavno odloča boljša dnevna pripravljenost,« je po zmagi komentiral van der Poel.

Van Aert je pred zadnjo postajo svetovnega pokala v ciklokrosu, ki bo 24. januarja v Overijseju, še vedno v skupnem vodstvu, zbral je 124 točk, van der Poel jih ima 14 manj. Če bo van Aert zadnjo dirko končal vsaj na drugem mestu, bo zagotovo zmagovalec svetovnega pokala, tekmovalce v ciklokrosu pa čaka tudi še svetovno prvenstvo, ki bo 30. in 31. januarja potekalo v Ostendeju v Belgiji.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ