Van der Poel: Prišel, videl in premagal Pidcocka

Van der Poel: Prišel, videl in premagal Pidcocka
27.11.2022 AVTOR: DZ

Matehiu van der Poel je dobil prvo cikokros dirko, na kateri je nastopil v novi sezoni.

Na sloviti troboj Matehiu Van der Poel, Tom Pidcock in Wout Van Aert bomo morali še nekoliko počakati, smo pa danes bili priča dvoboju prvih dveh. Tom Pidcock nosi majico svetovnega prvaka v tej disciplini, Mathieu Van der Poel, pa je dirko svetovnega pokala v Hulstu zaradi pomanjkanja točk moral začeti nekoliko bolj v ozadju.

A se je hitro znašel in prišel med vodilne, pa čeprav je kmalu tudi padel in izgubil nekaj mest. Po dveh krogih je bil v vodstvu Tom Pidcock, sledil mu je Sweeck, Van der Poel pa je vozil v skupinici, ki je zaostajala za 17 sekund. Takrat je Nizozemec stopil v akcijo. Na blatnih in tehnično zahtevnih odsekih je sicer imel veliko težav, na odsekih, kjer je odločala surova moč pa je bil razres zase. Postavil je najhitrejši čas kroga in tudi ujel Pidcocka.

V četrtem krogu je Van der Poel izkoristil manjše Pidcockove težave in si privozil rahlo prednost. Najprej je ta znašala pet, potem pa že deset sekund. Čeprav je imel tudi potem težave, je Van der Poel v zadnji krog vstopil z 12 sekundami prednosti. Potem pa je imel težave tudi Pidcock. Ob padcu je kmalu po prečkanju območja, kjer bi lahko zamenjal kolo zlomil zadnji obroč. To je pomenilo, da je dirke zanj konec.

Van der Poel je dirko prepričljivo dobil, drugi pa je bil Sweeck, ki je prevzel vodstvo v točkovanju za svetovni pokal. Iserbyt je bil tretji, Van der Haar četrti in Nieuwenhuis peti. “Ko je Van der Poel v prvem krogu pripeljal mimo mene, sem mislil, da bo vse ugnal za minuto. Zato sem zadovoljen s svojo predstavo,” je dejal Iserbyt.

"S tehničnega vidika sem naredil veliko napak, a menim, da je to nekaj normalnega. Že dolgo nisem dirkal v ciklokrosu, tako da sem zelo vesel, da sem nazaj. Lepo je. Že dolgo nisem dobil ciklokros dirke. Lanska sezona ni bila najboljša zame. Ne morem ji niti reči, da je to bila zame sezona, saj sem zaradi težav s hrbtom odpeljal eno dirko in pol. Zdaj sem se zelo dobro počutil in zadovoljen sem s formo," je dejal Van der Poel.

Pravi, da potrebuje še nekaj dirk, da bo v tisti najboljši formi: "Opravil sem dobre priprave v Španiji, vendar pa zdaj potrebuje bolj specifičen trening. Upam, da bom že decembra v vrhunski formi." Naslednji konec tedna bo nastopil na dveh dirkah. V Antwerpnu naj bi se soočil z Woutom Van Aertom, ki naj bi tam začel ciklokros sezono.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ