Veličastna zmaga izvenserijskega Tadeja Pogačarja

Veličastna zmaga izvenserijskega Tadeja Pogačarja
27.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Rim v znamenju rožnate barve po zaslugi Tadeja Pogačarja, ki je slavil končno zmago na dirki po Italiji. Zadnjo etapo je dobil Tim Merlier.

Parada šampionov v Rimu. Tokrat je bilo v Rimu vse v znamenju slavja Tadeja Pogačarja. Po 21. etapah je prišel do končne zmage na dirki po Italiji, na kateri je bil letos v krstnem nastopu tako prepričljiv, da je obenem dobil še šest etap.

Na koncu je slavil s skoraj desetimi minutami prednosti pred Martinezom. Zadnja etapa pa je bila, tako kot lani v Rimu. Pred začetkom so tudi ostali kolesarji in osebje pri UAE nosili z rožnatimi odtenki zaznamovana oblačila. Pogačar je bil ves v rožnatem in je lahko pozdravil številne znane obraze, ki so ga pospremili do zmage. Zadnji dan so morali kolesarji prevoziti 125 kilometrov.

To je bil sprinterski šov in spet sta se udarila na dirki v tej prvini daleč najmočnejša. Tim Merlier in Jonathan Milan. Še drugič v tem tednu je bil Merlier boljši od Milana. Belgijec je slavil tri etapne zmage. Milan prav tako, a je osvojil še majico za najboljšega po točkah. Pogačar pa je potrdil končno zmago. Po 79 urah, 14 minutah in treh sekundah dirkanja! Giro je premagal tudi z rekordno hitro povprečno hitrostjo. Ta je znašala 41,866 km/h.

Tadej Pogačar je bil najboljši tudi na gorskih ciljih. Najboljši v boju za belo majico pa je bil Antonio Tiberi. Pogačar je tako dobil dirko po Italiji v krstnem nastopu. Do zdaj je na stopničkah končal še vsako tritedensko dirko, na kateri je nastopil. Dirko po Franciji je dobil dvakrat in bil še dvakrat drugi. Zdaj je dobil Giro, v prvem letu med elito pa je bil ob treh etapnih zmagah še tretji na dirki po Španiji. Letos ga čaka poseben podvig. Poskušal bo dobiti še Tour.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ