Velika vrnitev Filippa Ganne

Velika vrnitev Filippa Ganne
09.05.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Dirka po Italiji. 1. etapa. Filippo Ganna. Svetovni prvak je prepričljivo dobil uvodno vožnjo na čas na dirki po Italiji. JanTratnik in Matej Mohorič 23. in 38.

104. dirka po Italiji se je začela! Torino je gostil start in cilj 8,6 km dolge posamične vožnje na čas. Dirko je otvoril Filippo Tagliani, a v ospredju ga ni bilo. Je pa kraljeval Filippo Ganna.

Svetovni prvak se je poslabših nastopih na dirki po Romandiji vrnil v velikem slogu. Drvel je v povprečju kar 58,748 km/h. Ravninsko progo je premagal v času 8:47. Prepričljivo najboljši. "Že dolgo nisem sedel na vročem stolu, tako da sem zelo vesel. Začelsem z radijsko postajo, vendar pa nisem slišal ničesar, zato sem si rekel, dagrem na polno in poslušam ljudi ob cesti. Če navijajo zame, potem vem, da grem hitro. Tako sem prišel do te neverjetne zmage," je dejal Filippo Ganna.

Med samo vožnjo je imel celo čas, da je pozdravil nekatere navijače ob cesti: "Po dirki po Romandiji sem bil psihološko nekoliko ranjen, vendar sem se vrnil in sem zelo vesel." Vrnil pa se je tako, da je premagal Edoarda Affinija. Ravno tako Italijana, ki sicer vozi za Jumbo Vismo. Predstavniki te ekipe so bili odlični. Affini je zaostal za deset sekund, tretji je bil njegov klubski kolega Tobias Foss. Izgubil je dodatne tri sekunde.

Sledili so Joao Almeida - prvi izmed kandidatov za visoka mesta v skupnem seštevku -, Remi Cavagna, Jos Van Emden, povratnik Remco Evenepoel, Max Walscheid, Matthias Brandle in Gianni Moscon. Med favoriti se je odlično odrezal Aleksander Vlasov na 11. mestu. Najboljši izmed dveh Slovencev je bil Jan Tratnik na 23. mestu:

"Z današnjo vožnjo sem zadovoljen, saj sem imel super občutke, ko sem pripeljal čez cilja. Tudi tehnične dele sem dobro odpeljal. Ko sem prišel skozi cilj sem bil vesel, ker vem da sem dal vse od sebe. Rezultatsko sem bil sicer slabši, kar mi sicer ni čisto jasno, ampak ja… nimaš kaj, gremo dalje," je na facebooku zapisal Tratnik, ki je zaostal za 32 sekund. Matej Mohorič je postavil 38. čas. Zaostanek pa 0:38.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ