Vendrame priboril drugo italijansko zmago letošnjega Gira

Vendrame priboril drugo italijansko zmago letošnjega Gira
20.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Giro

Kolesar AG2R Citroena Andrea Vendrame je bil najboljši iz ubežne skupine v etapi, ki vsaj v generalni razvrstitvi ni prinesla sprememb med najboljšimi. V rožnatem ostaja Egan Bernal.

Po sredini drami v Toskani je bilo v pelotonu precej utrujenih nog, zato so kolesarji Ineosa z veseljem v ospredje spustili večjo skupino kolesarjev, ki si je privozila več kot 10 minut naskoka in nobenega dvoma ni bilo, da bodo ubežniki med sabo odločali o etapni zmagi.

Žal so etapo zaznamovali tudi padci, hudo jo je skupil Alessandro de Marchi, ki se je na srečo izognil težjim poškodbam, od Gira sta se poslovila tudi Marc Soler in zmagovalec 6. etape Gino Mader.

V boju za etapno zmago je bil odločilen vzpon na Carnaio, od koder je kolesarje do cilja ločilo še 10 kilometrov spusta in nato ravnine do cilja. Po seriji napadov se je v ospredju izoblikovala četverica Gianlucca Brambilla, George Bennett, Chris Hamilton in Andrea Vendrame, posebej zanimivo je bilo spremljati besedno vojno Brambille in Bennetta, na papirju najmočnejših hribolazcev v ospredju.

Ker sta bila Bennett in Brambilla osredotočena le drug na drugega, sta priložnost izkoristila Hamilton in Vendrame in v zadnji kilometer sta se pripeljala z desetimi sekundami naskoka, zato je o zmagovalcu odločil šprint.Tam je bil Vendrame prepričljiv in nekdanji kolesar Andronija je slavil največjo zmago v svoji karieri. V cilju sta Bennett in Brambilla nadaljevala z besedno vojno, ki jo je še podžgalo razočaranje zaradi zamujene priložnosti za etapno zmago.

V glavnini sta na zadnjem vzponu za nekaj razburjenja poskrbela Giulio Ciccone in Vincenzo Nibali z napadom. Ciccone je hitro obupal, morski pes iz Messine pa je vztrajal in si na koncu privozil le nekaj sekund prednosti, a si je nekoliko okrepil samozavest in pokazal, da Vincenzo Nibali še ni za v staro šaro.

Jutri kolesarje čaka povsem ravna etapa od Ravenne do Verone, po odstopih Caleba Ewana in Tima Merlierja pa bodo imeli italijanski šprinterji lepo priložnost, da se pridružijo Vendrameju in Filippu Ganni na listi italijanskih zmagovalcev etap letošnjega Gira.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ