Veter, neverjetne hitrosti in večje razlike

Veter, neverjetne hitrosti in večje razlike
03.10.2020 AVTOR: DZ,

15,1 km dolga posamična vožnja na čas za začetek dirke po Italiji. Zmagovalec pa svetovni prvak Filippo Ganna. Jan Tratnik 12.

Za uvod v 103. dirko po Italiji so morali kolesarji premagati 15,1 km dolgo posamično vožnjo na čas. Ta je bila zaradi razmer nadvse zahtevna, pa tudi nevarna in hitra. Najprej so se kolesarji dober kilometer dvigali, potem pa je sledilo skoraj deset kilometrov hitrega spusta in ravnina do cilja.

Poleg megle in dežja pa so kolesarje ovirali tudi močnejši sunki vetra, tako da je bila vožnja na čas tudi nadvse nevarna. Sicer pa so do izraza prišli tisti pravi specialisti za vožnjo na čas. Tudi zaradi spolzke ceste so mnogi opozarjali na nevarno traso. Med drugimi je padel Victor Campenaerts. Rekorder v vožnji na eno uro je spadal med kandidate za zmago, na koncu pa dejal:

"Ceste so polne olja. Če tu organiziraš dirke, kjer gremo kolesarji tudi sto kilometrov na uro moraš ceste očitistiti." Žrtev neprevidnosti je bil tudi Miguel Angel Lopez. Hribolazec in član Astane je grdo padel in že odstopil. Trenutno je v najboljši formi vsekakor svetovni prvak Filippo Ganna. Progo je premagal v 15 minutah in 24 sekundah. Povprečna hitrost zmagovalca pa je znašala kar 58:83 km/h.

Italijan v dresu Ineos Grenadiersa je bil prepričljivo boljši od konkurence. Za 22 sekund je ugnal Joaa Almeido in Mikkela Bjerga. Večina favoritov za končno zmago je izgubila kar precej časa, le Geraint Thomas se je najboljšim zelo približal. Na četrtem mestu je zaostal za 23 sekund. Zelo dobro je vožnjo na čas odpeljal tudi Jan Tratnik, saj je postavil 11. čas. Zaotal je za 42 sekund.

"Zelo, zelo težak kronometer. Močan veter in predvsem sunki vetra, so kronometer dodatno otežili in celoten kronometer je bil zelo nevaren. Med vožnjo sem moral večkrat preiti iz kronometer pozicije na držo zgoraj, saj je bilo nevarno za padec. Tudi asfalt je zelo drsel in ni bilo dobrega oprijema. Nikakor nisem mogel dobiti dobrega ritma, saj me je veter premetaval levo in desno," je na facebooku zapisal Tratnik. Domen Novak je bil 142. Simon Yates je zaostal za 49 sekund, Vincenzo Nibali za1:29, Steven Kruijswijk za 1:44, Jakob Fuglsang za 1:47.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ