Vincenzo Nibali odstopil

Vincenzo Nibali odstopil
20.07.2018 AVTOR: D.Z., Foto: Sirotti

Padec tri kilometre pred ciljem. Kako natančno je prišlo do padca, ni jasno. Je pa jasno. Vincenzo Nibali z dirko po Franciji ne bo nadaljeval.

Padec Vincenza Nibalija na poti proti cilju na Alpe d'Huez je požel veliko pozornosti. Italijan je obsedel pod kolesom, med številnimi gledalci, in šele s pomočjo drugih se je lahko pobral. Kljub vsemu je lahko nadaljeval z dirko.

Ne samo to. Skupaj s Primožem Rogličem sta skorajda ujela vodilne, na koncu pa jima je zmanjkalo vsega 13 sekund. Po prihodu na cilj pa je Nibali takoj odšel na pregled. Najprej na rentgensko slikanje v tovornjak, ki ga zagotovijo organizatorji. Potem so Italijana v reševalnem vozilu odpeljali v dobrih 60 kilometrov oddaljeno bolnišnico v Grenoble na dodatne preglede. Italijanski novinarji so opozorili tudi na to, da nekdanjega zmagovalca dirke po Franciji v bolnišnico niso odpeljali s helikopterjem.

Začelo se je napeto čakanje na rezultate. In prišlo je razočaranje. Preiskave so pokazale, da si je Nibali ob padcu poškodoval deseto vretence, tako da z dirko ne more nadaljevati. "Rentgen je potrdil naše bojazni. Poškodovano ima deseto vretence. Jasno je, da Vincenzo vsaj naslednjih 15 dni ne more sesti na kolo," je dejal zdravnik Emilio Magni. Sicer pa še ni jasno, ali je padec zakrivil eden izmed gledalcev ali pa motorist. Tudi Nibali v izjavi po prihodu na cilj stvari ni razjasnil: "Pot se je takrat precej zožala. Ograj ni bilo, poleg tega sta tam bila dva policijska motorja. Ko je Froome napadel, sem mu sledil. Počutil sem se dobro. Potem pa smo upočasnili in padel. Sploh ne vem, kaj se mi je zgodilo," je še zaključil Nibali, ki je bil četrti v skupnem seštevku.

Značke: Dirka po Franciji
Ključne besede:
Vincenzo Nibali
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ