Vincenzo Nibali podaljšal zvestobo za 4 milijone evrov na leto

Vincenzo Nibali podaljšal zvestobo za 4 milijone evrov na leto
06.06.2013 AVTOR: D. Z.
Iz kazahstanske Astane so sporočili, da so po vsega šestih mesecih že podaljšali pogodbo z Vincenzom Nibalijem. Vse do konca sezone 2016.

Vincenzo Nibali je pred sezono 2013 prestopil v kazahstansko Astano, kjer so mu obljubili, da bo kapetan na največjih dirkah. In to obljubo so izpolnili že na dirki po Italiji. Celotna ekipa je bila podrejena Nibalijevim potrebam, njegovi pomočniki pa so bili tudi izvrstno pripravljeni.

Brez dvoma je imel ob sebi najmočnejše pomočnike in tudi po njihovi zaslugi se je lahko veselil končne zmage na zanj domačem Giru, ki je bil zanj tudi prvi cilj letošnje sezone. Predstave in sposobnosti tega kolesarja so Astanino vodstvo očitno vzpodbudile, da so Italijanu ponudili podaljšanje pogodbe. Vse do leta 2016. In Nibali je ponudbo sprejel.

"Zelo smo veseli, da smo lahko z Vincenzom Nibalijem podaljšali pogodbo. Se že veselimo, da ga bomo lahko podprli pri njegovem naslednjem cilju. Dirki po Španiji in da bo potem lahko nastopil še na svetovnem prvenstvu," je dejal glavni menedžer Astane Aleksander Vinokurov, ki je še namignil, da naj bi Nibali naslednje leto vse stavil na dirko po Franciji. "

Po nekaterih podatkih naj bi se novopečenemu zmagovalcu dirke po Italiji obetala še precej višja plača. Na sezono naj bi namreč zaslužil kar štiri milijone evrov. Sicer pa je Nibali v preteklosti na domačem Giru osvojil že drugi in tretje mesto, dobil je dirko po Španiji in bil lani tretji na francoskem Touru. Nenazadnje je zmagal tudi dirko po Sloveniji.

Iz moštva Garmin Sharp so sporočili, da so pogodbo podaljšali z njihovim najuspešnejšim kolesarjem na tritedenskih dirkah. Govorimo o Kanadčanu Ryderju Hesjedalu, ki je lani dobil dirko po Italiji, letos pa je prav na Giru zbolel. Pogodbo je podaljšal vse do kona sezone 2015. Tudi pri belgijskem moštvu Lotto Belisol so se odločili, da podaljšajo pogodbo z njihovim prvim sprinterjem. Andre Greipel je zvestobo obljubil vse do konca leta 2015. Prav tako bo vsaj do takrat v Lotto Belisolu ostal Marcel Sieberg. 

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ