Vincenzo Nibali poškodovan, a še upa na Giro

Vincenzo Nibali poškodovan, a še upa na Giro
14.04.2021 AVTOR: DZ, vir: Vincenzo Nibali/twitter

Vincenzo Nibali je na treningu v sredo dopoldne grdo padel in si poškodoval zapestje. Nastop na Giru pod vprašajem ...

Vincenzo Nibali je letos veliko stavil na dirko po Italiji, na kateri bi dirkal na visoka mesta v skupnem seštevku. V nadaljevanju sezone pa bi se posvetil pripravam na olimpijske igre.

V zadnjem obdobju je po odpeljanih prvih dirkah v sezoni dolgo časa preživel na višinskih pripravah. Po tekmovalnem premoru bi moral Nibali zdaj nastopiti na dirki Tour of the Alps, a se bo moral nastopu po vsej verjetnosti odpovedati.

Na treningu je namreč padel in si zlomil zapestje. Ogrožen je tudi nastop na Giru, ki se začne 8. maja v Torinu: "Težko najdem prave besede, ki bi opisale veliko žalost, ki jo čutim. Nerodna nesreča s hudimi posledicami, ki postavljajo pod vprašaj priprave na prihodnje dirke. S tem se moram sprijazniti,” je Nibali zapisal na družabnih omrežjih:

"Jutri bomo opravili operacijo, potem pa me čaka počasne pot do okrevanja. V upanju, da bi lahko prišel na start Gira. To je zastavljen cilj in naredil bom vse, kar bom lako, da ga dosežem." Sicer pa je Nibali v karieri dobil vse tri tritedenske dirke. Med aktivnimi kolesarji se lahko s tem dosežkom pohvali zgolj še Chris Froome.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ