Vincenzo Nibali že izbral: Naslednje leto samo Tour

Vincenzo Nibali že izbral: Naslednje leto samo Tour
21.11.2014 AVTOR: D. Z.
Trener Vincenza Nibalija Paolo Slongo je razkril, da bo Italijan naslednje leto branil zmago na dirki po Franciji. Giru se bo odpovedal.

člani Astane se v teh dneh mudijo na prvih, spoznavnih pripravah v termah Montecatini. Že pred prvim snidenjem je Paolo Slongo razkril, da Vincenzo Nibali naslednje leto ne bo nastopil na Giru in Touru, pa čeprav se je o morebitnem poskusu – Alberto Contador je že potrdil nastop na obeh preizkušnjah – v zadnjem času veliko govorilo.

»Ta poskus se je nekoliko oddaljil. Ocenili smo, da bi to bila neumnost. Vincenzo se bo osredotočil na Tour, kjer se mu bi lahko pridružil Fabio Aru, ki bo maja naš kapetan na Giru, « je razkril Slongo. In kako je prišlo do take odločitve? »Trasa Gira je pretežka, predvsem zaradi vzponov že v prvem tednu. Nibali pa noče zgolj nastopati in zaradi take trase si ne more privoščiti, da bi na Giru nastopil na 80 odstotkih svoje forme in bi višek dosegel šele v zadnjem tednu. Tour pa je narejen za Nibalija. Tlakovci, samo 14 kilometrov posamičnega kronometra in ekipni kronometer. «

Slongo je vseeno priznal, da so o morebitnem dvojčku resno razmišljali, saj so Nibaliju želeli ponuditi nove izzive, vendar: »Doseči dva viška forme je zelo težko. Nibaliju je Giro zelo všeč, a zgolj zaradi čustev ni vredno tvegati. Dvojček ne pride v poštev, ostaja pa izziv za prihodnja leta. « Predvsem pa, trdi Slongo, bo morala biti trasa na sporedu prve tritedenske dirke drugačna. Taka, da prva dva tedna ne bi bila preveč selektivna, saj bi tam Nibali lahko postopoma stopnjeval formo in višek dosegel šele v zadnjem tednu.

Potem bi lažje prišel vrhunsko pripravljen tudi na Tour. Tako pa ima Slongo že bolj ali manj določen program za sezono 2015. Zmagovalec letošnje dirke po Franciji bo sezono sezono začel v Dubaju, potem bo dirkal na domači dirki Tirreno-Adriatico. Tej se je letos odpovedal in bil neuspešen na dirki Pariz- Nica. Potem pa bodo sledile klasike. Milano-Sanremo, Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege. O morebitnem nastopu na dirki po Romandiji še razmišljajo.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ