Vincenzo Nibali: Globoko v sebi pa sem upal na nekaj podobnega

Vincenzo Nibali: Globoko v sebi pa sem upal na nekaj podobnega
27.05.2016 AVTOR: D. Z.
Junak dneva na Giru Vincenzo Nibali je pokazal izjemen povratek. Kaj pa je na cilju povedal. Tu so nekatere njegove izjave ...

"Našel delček pravih občutkov "
Na klancih na visoki nadmorski višini se vedno dobro počutim. Na daljših klancih mi je lepše, kot na krajših. Danes sem našel tudi delček pravih občutkov. V vseh teh letih sem spoznal, da lahko na preobrat upaš vse do konca. Da se lahko kaj zgodi. Nikoli ne veš. Niti eno leto ni isto. Za mano je nekaj zelo težkih dni, a danes sem si oddahnil.

"Z mislijo po etapni zmagi "
Danes sem dirkal samo z mislijo po etapni zmagi, saj sem vedel, da je v skupnem seštevku veliko kolesarjev pred mano. Ko pa smo prišli pod vrh Agnella, sem videl, da je ogromno kolesarjev zelo utrujenih. Zato sem pospešil. Vrh smo skupaj prečkali trije. Videl sem, da Kruijswijk ni ravno najboljši, zato sem pospešil. Spust sem začel zelo hitro. Potem pa je Kruijswijk padel, mi pa smo spremenili načrte.

"Upal na nekaj podobnega "
Ko gremo čez dva tisoč metrov nadmorske višine se počutim precej bolje. Na koncu je to bil dober dan, vendar še zdaleč ne lahek. Morda še sam nisem verjel v to. Globoko v sebi pa sem upal na nekaj podobnega.

"Jutri bo nov dan "
Jutri bo nov dan. Etapa bo podobna današnji, zato bomo videli, kako se je bomo kot ekipa lotili. Morali bomo biti osredotočeni. Zagotovo bo zelo težek dan.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ