Vincenzo Nibali: Nisem Superman!

Vincenzo Nibali: Nisem Superman!
13.08.2013 AVTOR: D. Z.
Zmagovalec dirke po Italiji Vincenzo Nibali se vneto pripravlja na špansko Vuelto, predvsem pa na domače svetovno prvenstvo. A Italijan priznava, da še ni v pravi formi.

Priprave začel na dirki po Poljski
»Vem, da sem na dobri poti, da postanem tako dober, kot sem bil na dirki po Italiji. Po pravici povedano, v to nisem nikoli dvomil, « je dejal Vincenzo Nibali. Italijan je letos v dresu Astane prepričljivo dobil zanj domači Giro, a je imel po prestižni zmagi ogromno obveznosti. Zato je tudi nekoliko v zaostanku s formo.

Daleč od prave pripravljenosti je bil na dirki po Poljski, medtem ko je na krajši etapni preizkušnji po Burgosu pokazal, da se njegova forma hitro dviguje, saj je v skupnem seštevku zaostal zgolj za Nairom Quintano in Davidom Arroyom. Zdaj se Nibali zavzeto pripravlja na naslednje cilje v tej sezoni. Vsekakor bo nastopil na dirki po Španiji.

Nisem robot
»Vem, da lahko dobro odpeljem dve tritedenski dirki v eni sezoni. Leta 2010 sem bil tretji na Giru in sem potem dobil še Vuelto. Na obeh dirkah sem vseskozi vozil konstantno dobro. Od takrat sem se še razvil in odrasel. Vem, da mi lahko uspe, « je še dejal Nibali, ki je po zmagi na Giru moral dvakrat odpotovati tudi v Kazahstan in nekaj časa sploh ni mogel normalno trenirati.

»Po Giro sem imel ogromno obveznosti in za take stvari kolesar kasneje na tako težki dirki, kot je dirka po Poljski, plača. Nisem robot in to ni noben kolesar. Niti nisem Superman z obleko in velikim S-jem na njej. Na vsaki dirki se pač ne moreš boriti z najboljšimi, « je še dodal kolesar Astane, ki tokrat, vsaj po nekaterih izjavah sodeč, na dirki po Španiji ne namerava napadati visoke uvrstitve v skupnem seštevku.

Se bo osredotočal na etapne zmage?
»Seveda si želim dirkati na visoko mesto v skupnem seštevku. Ponosen sem, da sem eden izmed zgolj petih Italijanov, ki nam je uspelo dobiti Vuelto. Vendar to zdaj ni možno. Vsekakor pa bom ciljal na etapne zmage, saj si želim pustiti dober vtis na tej dirki. «

Prav zato bo taktika v primerjavi z letošnjim Girom, ko je Astana od prvih dni povsem prevladovala, nekoliko drugačna: »Če sem pošten, stvari bom vzel iz dneva v dan in potem videl, kaj se lahko zgodi. Upam, da bom Vuelto začel nekje na 75 do 80 odstotkih moje pripravljenosti. Končal pa bi jo rad na višku. Prepričan sem, da lahko po taki dirki še zadržiš formo, saj sem pred tremi leti na svetovnem prvenstvu v Geelongu lahko dobro dirkal. «

In prav svetovno prvenstvo v zanj domačih Firencah je tudi glavni cilj tega dela sezone. Nibali bo kapetan močne italijanske reprezentance, ki jo bo vodil dvakratni svetovni prvak Paolo Bettini. Vuelta se začne 24. Avgusta, na njej pa naj bi nastopil tudi Jani Brajkovič.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ