Vincenzo Nibali: Pripravljen sem

Vincenzo Nibali: Pripravljen sem
26.04.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Ta teden sem se počutil, kot da sem sam proti vsem,” je po odpeljani dirki Tour of the Alps dejal Vincenzo Nibali.

Italijan je letošnjo sezono začel slabše, a zdaj se vrača v pravo formo. Ob pravem času, saj načrtuje, da bo najboljši na dirki po Italiji, potem pa namerava nastopiti še na francoskem Touru. Čaka ga še zelo naporno obdobje. Po daljšem obdobju priprav na visoki nadmorski višini je prišel na dirko Tour of the Alps.

"Zavedal sem se, da se zame resno dirkanje tokrat začne kasneje in zdaj sem tu. Če bi želel biti v formi na začetku sezone, potem bi izbral drugačen program. Glede na cilje čutim, da sem pripravljen." Formo je pokazal na dirki Tour of the Alps. Končal jo je na tretjem mestu. Pred njim sta bila Pavel Sivakov in Tao Geoghegan Hart. Oba člana moštva Sky. Ne gre za končno uvrstitev, ampak za napadalno vožnjo, ki jo je prikazal zadnjih petih dneh:

"Danes sem sprva nekoliko razmišljal o prihajajočih dnevih. Nisem želel pretiravati, potem pa me je dirkanje prevzelo. Dobro se počutim. Z etapno zmago bi se še bolje in bi bil mirnejši. Sky je zelo močan. V tem tednu sem se počutil, kot da sem sam proti vsem. Pred Girom pa te etape ne pokažejo prave slike. Giro je tritedenska dirka. Tu so bile kratke, eksplozivne etape." Zdaj ga najprej čaka velika klasika Liege-Bastogne-Liege. Že v nedeljo, tako da prav veliko časa za počitek ne bo imel: "To je bila kratka dirka, videli bomo, kaj se bo zgodilo na daljši dirki."

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ