Vinokurov: "Prepričujem se, da bi lahko bilo še precej slabše."

Vinokurov: "Prepričujem se, da bi lahko bilo še precej slabše."
11.07.2011 AVTOR:
»Nikoli nisem pričakoval tako dramatičnega zadnjega Toura. Zame je to veliko razočaranje,« je po hudem padcu v deveti etapi in odstopu z dirke po Franciji povedal Aleksander Vinokurov.
Kazahstanec je že pred začetkom dirke poudaril, da je 98. Tour de France zanj tudi zadnji. Pri 37 letih se na največjo dirko ne namerava več vrniti in zato je letos vse stavil prav na to preizkušnjo. Končal pa jo je predčasno. S padcem in z zlomljeno desno stegnenico po prevoženih 110 kilometrih v deveti etapi.

»Prepričujem se, da bi lahko bilo še precej slabše. Zaradi poškodbe bom moral kar dolgo mirovati, Tour pa bom spremljal prek televiziji in tako podpiral kolege iz Astane. Vem, da me ne bodo pozabili in bodo naredili vse, da bi dobili vsaj eno etapo,« je dejal Aleksander Vinokurov.

Na pomoč svojih kolegov se je lahko zanesel tudi ob padcu na spolzkem ovinku. Iz gozda so ga namreč prinesli na cesto, kjer so mu zdravniki lahko pomagali. Dimitrij Fofonov je dejal, da je pred njim zdrsnil eden izmed kolesarjev Omega Pharme. Sam pa se padcu ni mogel izogniti:

»Aleksander resnično ni imel sreče. Bil je pred mano, zaletel pa se je v drevo. Takoj po padcu sem vstal, čutil sem, da ni nič resnega. Aleksandru sem dejal. Pridi greva. Odgovoril mi je. Čakaj. Ne še. Mislim, da imam nekaj zlomljenega. Prišel sem k njemu in ga hotel dvigniti, vendar ga je bilo strah, da bova s tem stanje še poslabšala. Potem sem videl rešilni avtomobil in poklical sem na pomoč.«

Nad dogajanjem je bil razočaran tudi Francoz v Astani Remy Di Gregorio: »Nočem pretiravati, vendar včasih tvegamo življenja. To je žalostno tako za ekipo kot za Aleksandra, saj je izjemen človek in bi si na zanj zadnjem Touru zaslužil, da ga konča na drugačen način. Resnično ni imel sreče. S Tourom bomo nadaljevali v čast Aleksandru.«

Vinokurov je bil v noči z nedelje na ponedeljek že operiran. Ta poseg je v bolnišnici Pitie Salpetriere opravil zdravnik Yves Catonne.

foto: http://astana.lu
vir: cyclingnews.com
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ