Vlada: Občine "odprte", tekmovanja brez gledalcev

Vlada: Občine "odprte", tekmovanja brez gledalcev
30.04.2020 AVTOR: DZ, foto: Flickr Philippe Hässig
Sproščanje ukrepov v boju proti koronavirusu se je začelo tudi v Sloveniji. Danes lahko zapustimo svojo občino. Kako pa bo s tekmovanji, treningi?
Kolesarji in tisti športniki, ki lahko treninge opravijo na prostem imajo v Sloveniji že ves čas dokaj proste roke. V zadnjem obdobju sicer niso smeli zapustiti občine, a lahko so opravljali treninge. Zdaj so odprte še občine, tako da bodo lahko kolesarji opravili že povsem običajne treninge. Kakšna pa bo prihodnost? Kako bo s tekmovanji? Vladni govorec Jelko Kacin je na novinarski konferenci o morebitnih tekmovanjih dejal:

"Če bodo treningi mogoči, bodo tudi tekmovanja mogoča, gledalci pa bomo očitno prikrajšani. Povem lahko, da bodo športna tekmovanja potekala brez gledalcev. Tako bo še kar nekaj časa več ali manj povsod po Evropi. Odločitev o tem, ali se bodo tekmovanja organizirala, pod kakšnimi pogoji in katere zveze bodo to naredile so vse v pristojnosti teh zvez, ki morajo v sodelovanju z lokalnimi oblastmi dogovoriti o sami izvedbi."

To pomeni, da gledalcev po vsej verjetnosti na prireditvah ne bo. Očitno tudi na kolesarskih ne. Kacin je še priznal, da se o športu - predvsem o reševanju športa s finančnega vidika - prav veliko do zdaj niso pogovarjali: "Ne še, razen načelnega razmišljanja, da moramo v tretjem svežnju ukrepov poskrbeti tudi za nekatere dejavnosti, tudi za šport. O tem se bomo pogovarjali v prihodnjih tednih."
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ