Vosova nepremagljiva v šprintu za že osmi naslov svetovne prvakinje!

Vosova nepremagljiva v šprintu za že osmi naslov svetovne prvakinje!
30.01.2022 AVTOR: N. Gr., foto: UCI

Na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu v Fayettevillu v ZDA smo spremljali interni boj nizozemske reprezentance, za zlato sta se udarili Lucinda Brand in Marianne Vos, ki je izkoristila svoj šprint za zmago.

V Fayettevillu se odvija svetovno prvenstvo v ciklokrossu. Zoe Backstead je postala mladinska prvakinja, v moški kategoriji do 23 let so dominirali Belgijci, svetovni prvak je postal Joran Wyseure, glavna poslastica pa nas je čakala včeraj zvečer.

Na ženski dirki so bile v vlogi glavnih favoritinj Nizozemke, ki so jo prepričljivo izkoristile. Proga v Fayettevillu ni ravno atraktivna, edina prepreka za kolesarke so dolge stopnice, sicer pa lahko cel preostanek na suhi podlagi, ki nudi veliko oprijema, odpeljejo na kolesih. Začelo se je s trobojem Lucinde Brand, Marianne Vos in Ceylin del Carmen Alvarado, privozile so si dobrih 10 sekund naskoka, a Alvaradova silovitega tempa ni zdržala in troboj za zlato se je spremenil v dvoboj.

Napadi neuspešni, odločil je šprint

Brandova je večino časa preživela na čelu in šele na polovici ji je uspelo, da je Vosovo prepričala v nekaj izmen pri narekovanju ritma. Nato smo spremljali nekaj napadov z obeh strani, a je bilo hitro jasno, da sta tekmovalki preveč izenačeni in da bo odločal šprint. Brandova je v zadnjem krogu poizkušala z vsemi šprinterskimi triki, ki jih poznamo s ceste, da bi Vosovo spravila pred sebe, a se izkušena Nizozemka ni dala, čakala je na svojo priložnost in v šprintu brez težav prišla do že osmega naslova svetovne prvakinje v ciklokrosu.

»Ta zmaga mi res pomeni ogromno, med dirko poizkušam ne razmišljati o tem, zdaj pa prihaja za mano, kaj sem uspela doseči. Vedela sem, da bova z Lucindo imeli napet boj, je zelo močna, obe sva poizkušali z napadi, a se je nisem mogla otresti. Nato sem morala ostati mirna in zaupati nogam v šprintu, izšlo se je perfektno,« je povedala Vosova.

V boju za bron sta bili Alvaradova in Italijanka Silvia Persico, ki sta skupaj dirkali do zadnjega kroga, nato pa je Alvaradova padla in bron je šel v roke Italijanki, ki je bila eno od presenečenj tega prvenstva.

Danes nas ob 21:30 čaka še moška dirka za naslove svetovnih prvakov, že včeraj se je zbralo veliko gledalcev v ZDA, danes pa jih lahko pričakujemo še precej več.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ