Vrača se Mathieu van der Poel

Vrača se Mathieu van der Poel
09.12.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Ciklokros sezona je sicer že v polnem teku, a zdaj mnogi navijači pričakujejo, da jo začne tudi najboljši v zadnjih letih - Mathieu Van der Poel.

Mathieu Van der Poel je v zadnjih letih blestel na ciklokros dirkah. Skorajda nepremagljiv je bil. Še najresneje ga je lahko ogrozil Wout van Aert. Oba pa sta vse bolj predana tudi cestnemu kolesarstvu in na dirki po Flandriji sta uprizorila izjemen dvoboj, ki ga je po napetem sprintu dobil Van der Poel.

Prav zato, ker vse več časa posvečata cestnemu kolesarstvu (van der Poel tudi gorskemu), pa ga imata manj za ciklokros. Kljub temu pa ne ostajata povsem brez te discipline. Van Aert tako že nastopa na ciklokros dirkah, a mu do zmage še ni uspelo priti.

Zdaj se vrača tudi trikratni svetovni prvak Van der Poel. Ta konec tedna bo nastopil na dveh preizkušnjah. Najprej v Antwerpnu, potem pa še na dirki v tekmovanju Telenet Superprestige v mestu Gavere.

Po poročanju Wielerflitsa naj bi Van der Poel do glavnega cilja - januarskega svetovnega prvenstva v Ostendeju - odpeljal devet ciklokros dirk. Termin med 9. in 10. januarjem je po Evropi rezerviran za državna prvenstva in Van der Poel bo poskušal osvojiti sedmi zaporedni naslov nizozemskega prvaka.

Z Van Aertom naj bi se prvič srečal na dirki svetovnega pokala 20. decembra v Namurju. Sledila naj bi še “dvoboja” v Herentalsu in Baalu. Naslednji pa morda šele 31. januarja. Takrat bo potekal boj za naslov svetovnega prvaka. v lanski sezoni je Van der Poel še tretjič postal svetovni prvak.

Mathieu Van der Poel: Program ciklokros dirk
12. december: Antwerpen (X2O badkamers Trofee-Scheldecross)
13. december: SP Gavere (Telenet Superprestige)
20. december: Namur (svetovni pokal)
23. december: Herentals (X2O Bathrooms Trophy Cyclocross)
26. december: SP Zolder (Telenet Superprestige)
30. decemver: Bredene (Ethias Cross)
1. januar: GP Baal (X2O badkamers Trofee – GP Sven Nys)
9. januar: Nizozemsko državno prvenstvo v Zalbommelu
23. januar: Hamme (X2O Bathrooms Trophy Cyclocross)
31. januar: Svetovno prvenstvo v ciklokrosu - Ostende, Belgija

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ