Vrečer: "Z baskovščino nas ne bodo matrali"

Vrečer: "Z baskovščino nas ne bodo matrali"
11.12.2012 AVTOR: D. Z.
Jure Kocjan in Robert Vrečer sta se že vrnila s prvih priprav njunega novega kluba. Vrečerja smo zdaj zmotili na pripravah v Strunjanu.

Po prvih, bolj ali manj spoznavnih pripravah, si je Robert Vrečer vzel še nekaj dni počitka, zdaj pa spet motiviran nadaljuje s treningi pred začetkom zanj še kako pomembne sezone. »Bil sem še na zadnjem dopustu. Štiri dni smučanja. Že novembra pa sem naredil prvo bazo. Zdaj sem se v Strunjanu pridružil kolesarjem Adrie Mobila. Tudi zaradi družbe, « je pojasnil Vrečer, ki je priznal, da se na prvih pripravah za program dirk še niso zmenili:

»Imamo nekakšen splošen program dirk, tako da vemo, kaj bomo vozili kot ekipa. Še v decembru pa bomo dobili individualni program. Takrat bom vedel kaj več. « A nobena skrivnost ni. Baskovska ekipa bo domačine po vsej verjetnosti hotela imeti tako na francoskem Touru kot na zanje domači Vuelti. Tako preostane še ena tritedenska etapna dirka – Giro d'Italia. In prav tam si želi nastopiti tudi Robert Vrečer.

Razlog za to, da lahko upravičeno upa, da bo na italijanski preizkušnji nastopil, je tudi ekipni kronometer. V takih preizkušnjah peresno lahki Baski pač niso najhitrejši, obenem pa si kot kapetan tam očitno želi nastopiti prvi mož Samuel Sanchez. Če se bo to zgodilo, potem si tudi Sanchez v boju za najvišja mesta ne želi izgubljati nepotrebnih sekund v ekipni vožnji na čas. Slovenski državni prvak bi mu zato lahko prišel še kako prav.

»Težko rečem, kaj bom vozil. Je pa res, da je na Giru ekipni kronometer. Zato bi lahko bil v ekipi, saj drugih prav posebej dobrih kronometristov nimajo. 60 kilogramov ali celo manj težki kolesarji težko vozijo kronometer, pa čeprav so tehnično izpopolnjeni, « je pojasnil Vrečer.

Obenem je razkril, da je za novico o finančnih težavah fundacije Euskadi izvedel iz medijev, vendar da vse to po njegovem mnenju ne bo ogrozilo ekipe, kjer se, vsaj po prvih vtisih, odlično počuti: »Oba Galdeana, Sanchez … Praktično vsi. To so vsi ljudje. Prijazni, dostopni. « In očitno so tudi prijazni do tujcev. Nenazadnje sporazumevanje poteka v angleščini in španščini. »Z baskovščino nas ne bodo matrali, « je še zaključil Vrečer.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ