Vstopite v zakulisje Jumba Visme (1. del)

Vstopite v zakulisje Jumba Visme (1. del)
09.11.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jumbo Visma nas spet razvaja. Danes so objavili dobrih 12 minut dolg povzetek prvih dni na Vuelti. Naslednja dva dela v naslednjih dneh.



Primož Roglič je dobil dirko po Španiji. Še drugič zapored, tako da spet postavlja neverjetne mejnike. Snemalec Jumba Visme pa je spremljal ekipo od začetka do konca Vuelte. Letos očitno ne bodo naredili enournega dokumentarnega filma, kot so ga lani, zato pa nas bodo razvajali s krajšimi povzetki.

Pripravili naj bi tri. Prvi del - ta je dolg dobrih 12 minut - so že objavili na njihovega youtube kanalu. Ta del pokaže, kako se je ekipa združila v Španiji pred začetkom. Vidimo lahko, kako Merijn Zeeman daje navodila kolesarjem, kako svoje doda športni direktor Grischa Niermann.

Pa tudi, kako kolesarji opravijo Covid-19 test. Najprej vidimo, kako so kolesarji spremljali dirko po Flandriji - Wout Van Aert je izgubil sprint za zmago proti velikemu tekmecu Mathieuju Van der Poelu.

Seveda je sledila prva etapa in takoj tudi zmaga Primoža Rogliča. Prvi del se konča s šesto etapo do Formigala. To je etapa, v kateri je imel Roglič težave pri zapenjanju zdrge pri toplejšem dresu. Posleidčno je zaostal in je moral porabiti ogromno moči v lovu za najboljšimi.

To je “plačal” na zadnjem vzponu. Proti Richardu Carapazu je izgubil 43 sekund, s prvega pa je padel na četrto mesto. Tu se prvi del filma zaključi. V naslednjih dveh dneh pa naj bi nam iz nizozemske ekipe ponudili nadaljevanje.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ