Vuelta in Flandrija: "Gledalci, ostanite doma"

Vuelta in Flandrija: "Gledalci, ostanite doma"
13.10.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Organizatorji dirke po Flandriji in dirke po Španiji so sporočili, da preizkušnji nameravajo izpeljati, a opozarjajo, da bodo omejitve stroge.

Ustavimo se najprej pri dirki po Flandriji. Velika klasika bo na sporedu v nedeljo, 18. oktobra. V Belgiji športne prireditve kljub širjenju koronavirusa niso prepovedane, tako da se zaenkrat zdi, da bo organizatorjem uspelo izpeljati flandrijski “spomenik”. Organizatorji so se odločili, da na startu v Antwerpnu in na cilju v Oudenaardu gledalcev ne bo.

Poleg tega bodo zaprli dostop tudi na najbolj znamenite vzpone, kot so Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg, Katteberg, Kortekeer, Eikenberg, Wolvenberg, Leberg, Berendries, Valkenberg and the Holleweg, Haaghoek, Lippenhovestraat in Paddestraat. "Dirka bo, če bodo ljudje ostali doma. Računati moramo na to, da bodo ostali doma in da bo to dirka po Flandriji brez gledalev," je med drugim dejal glavni mož preizkušnje Tomas Van Den Spiegel.

Bliža se tudi začetek dirke po Španiji. Ta bo tri dni krajša od običajne Vuelte, začela pa se bo 20. oktobra. Organizatorji so sporočili, da letos ne bo oglaševalske karavane, tudi na Vuelti bo nemogoče dostopati do parkirišč, kjer bodo parikrana vozila ekip. Predvsem pa so že zdaj sporočili, da bodo nekateri znameniti vzponi zaprti za javnost. To so: Pierto de Arrate, La Laguna Negra, Col du Tourmalet, Puerto de Orduna, Alto de Moncalvillo, Alto de la Farrapona (Lagos de Somiedo), Alto de l’Angliru, Mirador de Ezaro in Alto de la Covatilla. "Vse omejitve se bodo prilagajale trenutni situaciji," so še dodali v izjavi za javnost.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ