Vuelta: Jumbo Visma z obema Slovencema, Ineos potrjen

Vuelta: Jumbo Visma z obema Slovencema, Ineos potrjen
20.08.2023 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Dirka po Španiji je pred vrati in vse bolj se kažejo imena kolesarjev, na katere bodo ekipe računale. Jumbo Visma potrdila. Na startu Primož Roglič in Jan Tratnik.

Bolj ali manj je že nekaj časa jasno, kdo bodo glavni kandidati za najvišja mesta na prihajajoči dirki po Španiji. A, kako bodo ekipe sestavljene? Kateri kolesarji se bodo podali na start zadnje izmed treh tritedenskih dirk? Prihajajo dnevi, ko bo to vse bolj jasno, je pa že jasno, na koga bodo računali pri Jumbo Vismi. Po odpeljani in dobljeni dirki po Burgosu - Primož Roglič je dobil dve etapi in slavil zmago v skupnem seštevku - so pri nizozemski ekipi sporočili imena osmih kolesarjev za Vuelto. Brez večjih presenečenj. Glavna aduta bosta Primož Roglič in Jonas Vingegaard. Prvi lovi četrto zmago na španski preizkušnji, Danec pa bi lahko postal prvi kolesar po Chrisu Froomu, ki bi dobil dirko po Franciji in dirko po Španiji v isti sezoni. Kdo pa ju bo podpiral? Na seznamu je tudi Jan Tratnik. Če mu nastop na italijanskem Giru ni bil usojen, pa mu je rehabilitacija uspela in na dirki po Burgosu je že dokazal, da je po višinskih pripravah odlično pripravljen. Sepp Kuss bo nastopil še na tretji tritedenski dirki letos. Na Giru je do končne zmage pomagal Roglič, na Touru pa Vingegaardu. Tu so še Wilco Kelderman, Dylan Van Baarle, Attila Valter in Robert Gesink. Pri Ineosu je bilo že pred časom znano, da bo glavni adut Geraint Thomas. Podprli ga bodo Egan Bernal, Laurens De Plus, Omar Fraile, Jonathan Castroviejo, Thymen Arensman, Filippo Ganna in Kim Heiduk.


Potrjeni kolesarji na dirki po Španiji
Jumbo Visma: Primož Roglič, Jan Tratnik, Jonas Vingegaard, Wilco Kelderman, Dylan Van Baarle, Attila Valter, Robert Gesink in Sepp Kuss.
Ineos Grenadiers: Geraint Thomas, Egan Bernal, Kim Heiduk, Filippo Ganna, Laurens De Plus, Omar Fraile, Jonathan Castroviejo in Thymen Arensman.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ