Wahoo kupil RGT Cycling in postal resna konkurenca Zwiftu

Wahoo kupil RGT Cycling in postal resna konkurenca Zwiftu
05.05.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Wahoo

Podjetje Wahoo se v zadnjih letih hitro širi na vsa področja kolesarstva, zdaj so resno vstopili še na trg indoor kolesarjenja z nakupom RGT Cyclinga, največjega konkurenta Zwiftu za prevlado v virtualnem kolesarstvu. 

Brez dvoma je Zwift še vedno številka 1 virtualnega kolesarstva, imajo ogromno ekipo in veliko sredstev za razvoj, kar jih ohranja nekaj korakov pred konkurenco. Je pa njihov najbolj priljubljen tekmec RGT Cycling postal precej bolj nevaren, saj jih je pod svoje okrilje spravil Wahoo, ki jim bo zagotovil precej več denarja.

RGT Cycling ponuja nekaj svojih virtualnih svetov, lahko pa vnesete tudi svojo .gpx datoteko in kolesarite po njej, a te funkcije zaenkrat izgledajo še zelo nedodelano. Je pa pri kolesarjih RGT priljubljen, ker ponuja najbolj realistične vozne lastnosti, najboljše približke zavetrja in zaviranja in realistične vzpone. Osnova je torej dobra, za tekmovanje z vizualno zelo dodelanim Zwiftom pa jim je doslej zmanjkovalo denarja. 

Enaka cena kot pri Zwiftu, le da vam je na voljo popust na letno naročnino

Po nakupu so platformo preimenovali v Wahoo RGT in ponudili enotno naročnino Wahoo X, v kateri poleg mesečne uporabe RGT Cyclinga dobite tudi dostop do SYSTM-a, nekdanjega Sufferfesta. Stane 15 dolarjev mesečno, kar je enako kot Zwift, vam pa v nasprotju z velikimi tekmeci ponujajo 50 dolarjev popusta, če izberete letno naročnino. 

Wahoo ima veliko prednost v svojih trenažerjih Kickr, ki so med uporabniki zelo popularni. Zaenkrat tako Zwift kot Wahoo načrtujeta, da boste lahko njuni platformi uporabljali s katerim koli trenažerjem, kar je smiselno, glede na to, da je število uporabnikov s trenažerji med karanteno zaradi koronavirusa močno naraslo. Bomo pa že v bližnji prihodnosti za uporabnike RGT-ja z Wahoojevimi trenažerji zagotovo dobili kakšen »sladkorček«, ki bo na voljo samo njim, uporabnikom npr. Elite trenažerjev pa ne. 

Zmagovalec bitke za premoč bo končni uporabnik

Zwift še vedno ostaja številka ena predvsem zaradi svoje velike skupnosti uporabnikov, ki prisegajo na to platformo tudi zaradi družbe in pa zaradi domačnosti platforme. Vsaka sprememba je težka, to vemo, vseeno pa Zwift čaka precej dela, da bodo svoje naročnike ohranili, če bo Wahoo začel vlagati več denarja v razvoj RGT-ja in bo platforma počasi tudi po vizualni plati postala primerljiva z Zwiftom. 

Na prvi pogled se zdi, da je Wahoo resno vstopil v bitko z Zwiftom za prevlado v virtualnem svetu. Zmagovalci te bitke bomo nedvomno uporabniki, saj bosta platformi druga drugo priganjali, da postaneta še boljši, mi pa bomo posledično dobili dovršeno virtualno realnost, ki nam bo krajšala ure med kolesarjenjem v zavetju dnevne sobe. 

Značke: Oprema
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ