Wellensu etapna zmaga, Roglič dan bližje skupni zmagi

Wellensu etapna zmaga, Roglič dan bližje skupni zmagi
04.11.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Po torkovem kronometru je kolesarje čakala razgibana 14. etapa, ki jo je Primož Roglič preživel brez pretresov. Za zmago so se pomerili ubežniki, najhitrejši je bil v ciljnem šprintu Tim Wellens.

Z razgibano 14. etapo se je začela obramba rdeče majice Primoža Rogliča na poti do Madrida, v prvem dnevu pa mu prav veliko dela ni bilo potrebno opraviti. Trasa je bila pisana na kožo ubežnikom, Roglič se je izognil vsem pastem in na koncu ciljno črto prečkal z istim časom kot njegovi najbližji tekmeci za skupno zmago.

Priložnost so dobili ubežniki, v ospredju je bila močna skupina sedmih kolesarjev, od katerih pa je bil le Marc Soler nekoliko nevaren v skupnem seštevku, a tudi Španec ne ogroža zares najboljših na dirki. Za lov je bila zainteresirana le Astana, ki je dolgo razliko ohranjala na treh minutah, ko je narekovanje tempa prevzela ekipa Total Direct Energie, je razlika padla pod dve minuti v zadnjih 30 kilometrih, a je Francozom nato zmanjkalo energije in kolesarji v glavnini so obupali nad lovom.

Tik po koncu spusta z zadnjega kategoriziranega vzpona dneva so se v ospredju odcepili Marc Soler, Tim Wellens in Zdenek Štybar, a so jih Michael Woods, Thymen Arensman in Dylan van Baarle ujeli ob vznožju zadnjega, kilometer dolgega vzpona, ki se je končal na ciljni črti.

Woods je nadzoroval dogajanje, a je Wellens izbral idealen trenutek za napad, Woodsu ga je sicer še uspelo ujeti, a je Wellens zaprl notranjo linijo v zadnjem levem ovinku in Woodsu je zmanjkalo ceste, da bi prišel mimo Belgijca.

Za Wellensa je to druga etapna zmaga na letošnji Vuelti. Primož Roglič lahko na svoj koledar dirke po Španiji doda še eno kljukico, do Madrida ga zdaj ločijo le še tri težke etape in nato parada šampionov v španski prestolnici.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ