"Wout in Mathieu sta na višji ravni od ostalih"

"Wout in Mathieu sta na višji ravni od ostalih"
06.12.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Bliža se 26. december. Dan, ko se bosta prvič v tej sezoni na ciklokrosu soočila Mathieu Van der Poel Wout Van Aert.

Wout Van Aert je že na prvi dirki v ciklokrosu, na kateri je nastopil v letošnji sezoni pokazal, kako izvrstno je pripravljen, čeprav še sam take predstave ni pričakoval. Seveda so vse skupaj v Boomu spremljali tudi tekmeci. Ne samo tisti, ki so mu na sami dirki morali priznati premoč, ampak tudi Mathieu Van der Poel oziroma njegov oče Adrie.

“Prejšnji teden sem očetu Toona Aertsa dejal, da bo Wout dirko dobil z več kot minuto prednosti. Imel sem prav. Na koncu sta bili skoraj dve minuti. Vedeli smo, da je dober, saj vse podatke objavi na Stravi. Opravil je veliko ciklokros treninga. Lahko smo predvidevali, da bo pokazal tako predstavo.” To je Adrie Van der Poel dejal za belgijske medije.

Obenem je dejal, da si je njegov sin po naporni sezoni - zaznamovala jo je tudi poškodba hrbta ob padcu na olimpijskih igrah - vzel nekoliko daljši premor. Zato naj ne bi bil dovolj dobro pripravljen na enakovreden boj z Van Aertom. “Wout in Mathieu sta razred zase. Preprosto ju je mati narava bolj obdarila kot ostale. Raven, ki jo dosežete je neprimerljiva z ravnijo nekaterih drugih kolesarjev izpred nekaj let. Razlika je ogromna. Wout in Mathieu sta skozi celotno leto na največjih dirkah visoki ravni. Ostali ciklokrosisti poleti nastopajo na manjših dirkah. Razlika je velika in bo še večja.”

Sicer pa bomo v nedeljo v Val di Soleju najprej priča drugemu dvoboju med Van Aertom in Tomom Pidcockom. Van der Poel bo prvič v ciklokros sezoni nastopil 18. decembra, veiki dvoboj pa lahko pričakujemo 26. decembra na tekmi svetovnega pokala v Dendermondu. “Ne vem, kako poteka njegov trening. Trenutno je sproščen, po naporni sezoni pa ne trenira prav veliko. Namerno se je odločil, za daljši premor, tako da bomo videli. Če bo proga v Dendermondu podobna lanski, potem je zmagovalec že znan. To bo Wout. Mathieujevi glavni cilju so še nekoliko oddaljeni.”

Razmišljal naj bi predvsem o svetovnem prvenstvu, ki bo v ZDA na sporedu 30. januarja. Van Aert nastopa v Ameriki še ni potrdil, ni pa niti zavrnil morebitnega potovanja. “Wout bo zagotovo nastopil na svetovnem prvenstvu. Pri Jumbo Vismi že vedo, kaj bodo počeli poleti, ne vedo, pa kaj to zimo? Dajte no! Tega ne morete verjeti,” je prepričan Adrie Van der Poel: “Ne razumite me narobe. Če se bo Wout zaradi drugačnih ciljev nastopu odpovedal, potem moramo njegovo odločitev spoštovati. Ne verjamem pa, da bi nastop na svetovnem prvenstvu lahko ogrožal spomladansko dirkanje.”

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ